Bergerné Wilk Halina Lengyelországban születet. 1975-ben szerzett diplomát háztartástan oktatóként. 1976-ban települt át Magyarországra, azóta itt él férjével. 1990-ben alapította meg az ANSA Bt-.t, melynek a profilja a naturális kozmetikai termékek, haj-test ápoló termékek és a természetgyógyászati (Piokal bioenergetikai talpbetét, több fajta köpöly) jellegű termékek forgalmazása. Több mint harminc éve tolmácsként is dolgozik. Közel húsz éve vezeti a Megyei Lengyel egyesületet. 2007 óta foglalkozik hang, gong és rezgés terápiával.

Mi lenne az a dolog, amit nagyon szeretnél elérni a következő pár hónapban?

Épp egy hete történt, olyan dolgon vagyok túl, melyről úgy érzem, hogy ez volt az életművem, úgyhogy most szeretnék egy kicsit pihenni. Kaptam egy nagyon érdekes felkérést és nagyon nagy lengyel zenésztől, aki felajánlotta, hogy a saját zenéjét a hangomhoz fogja illeszteni. Így a következő néhány hónap terve ez lesz. A másik fontos tervemen épp dolgozunk. Egy történelmi lengyel-magyar színdarabot találtunk ki egészen komoly szereposztással mindkét oldalról. Ebben a félévben tehát a munkám mellett ezeken dolgozom.

Mi az a dolog, amit legfontosabbnak tartasz a jelenlegi világban?

Talán megtalálni az egyensúlyt saját magunkban és ebben a nagyon változó világban. Fontosnak tartom meglátni minden napnak a szépségét és megélni azt. Valahol a szívem azt mondja, hogy az emberek nagyon nagy része nem mer élni. Bebújunk különböző fajta szerepekbe, félelmekbe és egyszerűen eltelik az élet. Viszont annyi lehetőség van, amelyet meg lehetne élni.

Mi az a dolog, amiért le kellett születned erre a földre?

Húszon valahány évesen hazát változtattam. Akkor még nem tudtam, hogy miért is teszem ezt igazán. Azt hiszem, hogy ezekben a változásokban – amelyekben benne vagyunk – komoly szerepem van. Ezt fedeztem fel magamban. Elég régóta, körülbelül húsz éve széllel szembe megyek, viszem azt, amit bevállaltam. Véghez vittem, amit beterveztem, és azt hiszem sikeresen viszem. Most pedig úgy érzékelem Magyarország után még tovább szélesedik az utam.

Bergerné Wilk Halina

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás