Bunyevácz Zsuzsa nagy utat tett meg a SOTE Gyógyszerésztudományi Karától a Félni csak… kinek is lehet? című könyv megírásáig. Nem mindennapi életútja jelzi, milyen teljes a bölcsesség, mely elvezeti az embert önnön feladatáig. Bunyevácz Zsuzsa több mint egy évtizedes kitartó kutatómunkájának eredményeként ma már újságíróként, magyarságkutatóként keresi a választ arra, honnan ered a magyarság ősi ereje? 1978-ban végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszertudományi Karán, majd négy év múlva ugyanitt szerzett doktori fokozatot. Szakmájában kutatómunkát végzett és biológiát oktatott. Újságírói és szerkesztői munkája mellett, a magyarság múltjával kezdett foglakozni. Eddig a most megjelenttel együtt, öt könyvet publikált. 2007-ben jelent meg az első könyve, Túlélési kézikönyv elvált anyáknak címmel. Még ugyanebben az évben adta ki első olyan kötetét, A Szent Grál üzenetét, melyet már mélyebb gondolatok jellemeztek. Azóta kétévenként jelentkezik újabb könyvekkel. Az Új Világrend tíz parancsolata (2009), A Szent Grál keresése. Nemrég, jelent meg a Félni csak…kinek is lehet című könyve és már dolgozik a következőn.

Mi lenne az a dolog, amit nagyon szeretne elérni a következő pár hónapban?

Az új könyvemmel kapcsolatosak mindenképpen a rövidtávú terveim. Befejezni nem fogom tudni pár hónapon belül, de szeretnék nagyobb készültségi fokra jutni, hogy fellélegezhessek. Nagyon nehéz beszélnem erről, mert még nincs kész, és menet közben is formálódik, de mindenképpen az Opus Dei-vel és a szabadkőművességgel szeretnék foglalkozni benne. Valamennyire marad a fő csapásvonal, amivel eddig is foglalkoztam.

Mi az a dolog, amit legfontosabbnak tart a jelenlegi világban?

Jó, vagy rossz értelemben? A bajt mondanám. Úgy gondolom, hogy a világ teljesen elment egy embertelen irányba. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a halál kultúrájának irányába. Ami valóban érték, azzal kevésbé foglalkozunk és teljesen a mammonnak az imádata lett jellemző. Demokráciát hirdetünk és mindenféle kisebbségi és emberi jogokat,  de valójában pár száz család irányítja a világot a pénzvilágon, vagy a pénzügyi szuperstruktúrában keresztül. Már régen nem az univerzum vagy a természet vagy az isteni törvényeknek vetjük alá magunkat, vagy azokhoz alkalmazkodunk, hanem helyette egy ilyen néhány ember által hozott, gyakorlatilag pénzügyi törvényeknek. Ők mondják meg, – a Világbank, IMF – különböző szervezeteken keresztül-, hogy például privatizáljuk-e az egészségügyet, legye-e tandíj a felsőoktatásban, vagy sem. Mindenünk, gyakorlatilag a hétköznapi életünk is ettől a pénzügyi csoporttól függ.

Mi az a dolog, amiért le kellett születnie erre a Földre?

Nagyon szerencsés, aki ezt tudja. Vannak elképzeléseim, de ezt csak a Jóisten tudja. Valamit érzek, hogy talán mi lehet a küldetésem,és ezt próbálom a legjobb lelkiismeretem szerint végezni, annak ellenére, hogy nem könnyű, sőt, minden ez ellen szól. De így konkrétan nem merném mondani, hogy biztosan tudom, hogy mi az.

Bunyevácz Zsuzsa – Félni csak…kinek is lehet?

3 Kérdés | 1 Comment

Hozzászólás