Golenya Ágnes Miskolcon született. A családi szétszórtság miatt már kiskorától rengeteget utazott a nagyvilágban. Középiskolás korában édesanyja második házassága révén egy amerikai ENSZ alkalmazott és költő lesz a nevelőapja, akikkel Líbiában is él egy darabig. Marketing kommunikációs szakközgazdász végzettséggel előbb a Malév PR főmunkatársa, majd több mint tíz évig nagyvállalatok kommunikációs trénere. Sokat publikált, rengeteg szakmai újítása volt, többek között kidolgozott egy újszerű angol nyelvoktatási módszert. Tréneri hitvallása segített írói ars poétikájának kialakításában is: új információk közvetítése az olvasó „saját élményén keresztül”. Magyarul, nem csak az észnek, de a szívnek, a léleknek is írni, hisz valódi gondolkodásváltozás csak így lehetséges. Ezért alakított ki egy egyéni stílust és műfajt, a spirituális (kaland) regényt, de hívhatjuk felnőtt meséknek is. A misztikus mondanivalót és cselekményt a klasszikus irodalom kritériumaival, igényességével igyekszik formába önteni. A Peruban is élő magyar írónő itthon országszerte előadásokat tart elsősorban az amerikai és magyar őstörténelmi közös gyökerekről, de küldetését elsősorban abban látja, hogy Istenről, Isten csodálatos dimenziójáról beszéljen a mai embernek mai stílusban, ha kell, a kvantumfizika nyelvén. Peru népszerűsítése (cikksorozatok, előadások, interjúk és természetesen a könyvei) elismeréseképpen 2008. szeptember 19-én az Ancash tartománybeli Pariacoto-ban tiszteletére felvonták a magyar zászlót.2007-ben jut ki először Peruba, ahol egy dokumentumfilmes csapattal leviszik egy észak-perui barlangba, mely az ecuadori Tayos-labirintusrendszerhez kapcsolódik. Ez a perui barlang is részben mesterséges, emberkéz által átalakított. Ez a megdöbbentő élmény indítja arra, hogy Móricz János állításainak és elméletének kutatójává váljék. 2010. őszén Ecuadorban Móricz János nyomába ered, és interjúsorozatot készít a még élő és fellelhető kulcsszereplőkkel, elsősorban Móricz János ügyvédjével, dr. Gerardo Peña Matheus-al. Az ecuadori nemzeti Könyvtárban és múzeumokban is kutat, Móricz János elméletének forrásait és hitelességét keresi – és meg is találja. Kutatásainak eredményéről filmsorozat készül, melynek első része 2011. decemberében jelent meg a Táltosok Barlangjától a Dél Keresztjéig címmel. Ecuadori útjának gyümölcse az is, hogy Peña ügyvéd úr valamint két neves kutató (Manuel Palacios és Ruth Rodriguez Sotomayor, akire Móricz János is elismeréssel hivatkozik leveleiben) elfogadták Ágnes felkérését a 2012. áprilisában Körmenden megrendezendő nemzetközi konferenciára. 2007-ben kapta a perui Purisaca nevet egy moche családtól, akiket éveken át támogatott. Megjelent könyvei: Az Aranyasszony útja, Az Aranykapu, A Perui Papnő

Mi lenne az a dolog, amit nagyon szeretne elérni a következő pár hónapban?

Teljes életmódváltásba kezdtem. Egy életmódközpontot kezdtünk kialakítani vidéken, Sümeg közelében. Nyáron időt szakítok a lazításra. Számomra ilyenkor befejeződnek az előadások, írom az új könyvemet, a Kék vér gyermekeit. Ehhez egyébként is jó, ha egy kicsit más állapotban vagyok. Földi cselekvés szintjén pedig egy egyesülettel foglalkozom, Sümeg közelében. Nem a gazdálkodás a fő része, de mindannyian veszünk fillérekért felújítandó házat, telkeket, ingatlant, gyümölcsöst és amit lehet megpróbálunk közösen megtermelni. Vannak művészek és biztos, hogy fog érkezni gyógyító is. Aki úgy érzi, hogy teljes életmódot szeretne váltani, le tud oda hozzánk utazni, hogy részt vegyen a művészeti műhelyek munkájában, meg tudja hallgatni az előadásai. Emellett beszélgetéseket szervezünk, ki lehet próbálni a vega konyhát, és természetesen arra is lehetőség van, hogy az ide utazó ki tudja próbálni, hogy valóban szeretne-e karalábékkal, brokkolikkal almafákkal foglalkozni. Egy teljesen más közegbe tud kerülni, mindent el tud engedni, át tud alakulni, ebben tudunk segíteni. Nemcsak lelki, akár testi szinten a méregtelenítéssel.

Mi az a dolog, amit a legfontosabbnak tart a jelenlegi világban?

Hogy kitáguljon minden szempontból és minden síkon az egyes ember univerzuma. Rettentően materialista ez a mai emberiség, erről szoktam beszélni, hogy ennek nagyon sok formája látható, DNS szinten, képességek szintjén. A mai emberiség rá se köszön arra az emberiségre, amiről én szoktam beszélni tanítani. Ez lenne a legfontosabb, hogy ide visszainduljunk már. Már a probléma megoldása is fél siker. Ha rájönnének, hogy igen baj van. Az ember nemcsak ilyen, a világ nemcsak ennyi és elkezdene helyreállni, visszaállni eredeti állapotára az emberiség.

Mi az a dolog, amiért le kellett születnie erre a Földre?

Szerintem, hogy ezekről beszéljek. Egyrészt visszaemlékezésekkel kezdődik. Egy jó fél életet elvesz általában, hogy visszaemlékezünk, visszaállítjuk, önmagunkat. Egészen konkréten pünkösdkor volt egy látásom is ezzel kapcsolatban. Amiben láttam egy jobbra és egy balra forgó erőteret. Ez a mai világ, – ugye én sokat beszélek arról, hogy hasítás történt – ez tudathasadás szintjét, a nemek hasadása szintjén stb. Ez egy megmérhető erőtérré is vált. A mai világ, a kvantumfizika. Akit érdekel, az tudja, érti, hogy a tér-időre azt mondják, hogy jobbra forgó. Tehát egy elektromos, főleg egy irányba irányított erőtérben élünk. Én ezt láttam magam előtt, és hogy az én feladatom, amire konkrétan jöttem, hogy egyrészt a jelenlétemmel, a tanításokkal ezt megerősítsem. Ugye most egy atyai univerzumban, egy jobbra forgó világban élünk, de ez nem volt mindig így . Ezek ugye szimbolikus nyelvek, amikor az ember módosult tudatállapotba lát valamit. Réseket ütni tanítással, és életmódközponttal tudok. Aki akar átbújni ebbe a kiteljesedett, mind a két irányba forgó, helyreállított világba, annak segítsek.

Réseket ütni tanítással, és életmódközponttal tudok – Golenya Ágnes

3 Kérdés | 2 hozzászólás

Hozzászólás