Volt egyszer egy idős bölcs ember Leonárdnak hívták Domonyvölgyben egy kis házban lakott egyedül özvegyen. A falubéliek bölcsessége miatt gyakran megkeresték őt tanácsaiért. Egy napon Leonárd ajtaján kopogtatnak.Egy falubéli asszony Magdi néni jött hozzá egy ötletével :
– Leonárd! Mivel egyre több párkapcsolat megy tönkre a faluban arra gondoltam hogy a közösségi házban hétvégenként tarthatnál előadást,biztos sokan eljönnének sütnénk pogácsát is a falubélieknek.
– Két ember kapcsolata csak akkor változhat meg előbb önmaguk változnak meg én legfeljebb csak útjelzőtábla lehetek önmagukhoz.Rendben elmegyek szívesen vagyok a tárasságukban remélem mindenki megtalálja önmagát önmaga által.
– Köszönöm Leonárd akkor én meg is szervezem !
Eljött a hétvége és nagyon sokan gyűltek össze a közösségi házban vidám hangulat pogácsa és zene fogadta a falubélieket.Leonárd bácsi így szólt hozzájuk:
– Köszönöm hogy mindenki eljött mindenki tudja hogy miért gyűltünk össze mivel egyre több párkapcsolat megy tönkre manapság , Magdi néni kért meg engem hogy segítsek nektek, én senkin nem segíthetek, csak útjelző lehetek számotokra! Ti vagytok a kulcs önmagatokhoz! A párkapcsolat a legnagyobb önismereti lelki fejlődést adja számotokra.Kérdéseket is feltehettek szívesen válaszolok!
– Leonárd te miért nem nősültél meg a feleséged halála után nem vagy magányos?
Kérdezte az egyik asszony.
– Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal! Én nem magányos vagyok, hanem magammal vagyok, mióta meghalt a feleségem több időm maradt magamra és a jelenlétben megismertem jobban önmagam az egyedüllétben is sokan lehet fejlődni szükség van az egyedüllétre is. Párkapcsolatban is szükség van egyedüllétre fontos hogy mindkét félnek legyen saját magán szférája hogy elmerüljenek önmagukban a csendben a jelenlétben.Amikor együtt vannak egyé váll a két lélek de nagy szükség van a szabadságra is hogy kitudjon mindkét fél teljesedni hogy megtudják valósítani önmagukat.Sok párkapcsolat azért megy tönkre mert nem engednek teret egymásnak birtokolják egymást, számon kérik egymást tulajdonként tekintenek egymásra így előbb utóbb meghal bennük az egymás iránti tisztelet.Ahol tiszta érzelmek vannak ott nincs szükség rabláncra birtoklásra mert ott egymás szeretettében fürödnek és önzetlenül tiszta szeretet születik meg bennük.Sokan nincsenek tisztában a valódi szeretettel a valódi tiszta szeretett az ahol az egó kimarad a szerelemből! Ahol nincs birtoklás,féltékenység,számonkérés,uralkodás a másikon elnyomás hatalmi egós játszmák, elvárások a másik felé. Ahol nem használják egymást mint a tárgyakat hanem szeretik egymást ahol olyan mély lelki kapcsolatban vannak hogy egyé olvad a lényük.
– Mi lenne az első lépésünk hogy ilyen tiszta kapcsolatot tudjunk kialakítani?
Kérdezte egy férfi.
– Első lépés az önismeret.Javaslom először az egyedüllétet ha vannak lelki problémáid múltbéli sérelmeid esetleg gyerekkori traumáid akkor tárd fel ezeket magad előtt is, a legnehezebb az embernek előbb önmagával szembe néznie.Sok párkapcsolat azért megy tönkre mert tudat alatt egymásra vetítik rá a régi sérelmeiket sokan az anyjuk vagy az apjuk iránt éreznek haragot és rávetítik a párjukra persze nem tudatosan, esetleg azért nem bízik egy nő a férfiakban mert csalódott az édesapjában nem volt biztonságérzete,a férfiaknál ez fordítva van náluk az anyuk a kulcs sajnos ezek tudatalatti negatív programok minták ezeket legtöbben nem is veszik észre mert tudatalatti dolog.Gyakori probléma az is hogy az előző párkapcsolaton nincs túl valaki és gyakran emlegeti az exét a jelenlegi kapcsolatában ez is megmérgezheti a kapcsolatot a volt sérelmeket rávetítik egymásra.
– Ha mindkét fél nincs túl a múltján és mindketten negatívak érdemes fojtatni a párkapcsolatot?
Kérdezte egy fiatal hölgy.
– A szakítás nem megoldás mert saját magatokon kell dolgoznotok valójában nem egymással van problémátok csak egymásra vetítitek azt.Én azt javaslom hogy pár hónapig találkozzatok ritkábban vagy ha együtt éltek akkor nagyobb teret engedjetek egymásnak és lelkileg támogassátok egymást de ne zavarjátok egymás magánszféráját hagyatok időt egymásnak.De mindkét félnek önmagán kell dolgoznia ez két emberen múlik és minden kapcsolatra érvényes ez nem csak párkapcsolatra.Ha valaki nem szereti önmagát és negatív akkor a saját magából áradó negatívhullámot vetíti majd ki az egész világra. A változás belülről kezdődik mindenki csak önmagán tud változtatni.Ha önmagatokat eltudjátok fogadni és eljuttok olyan szintre akkor másokat is eltudtok majd fogadni anélkül hogy ideálokat keresnétek vagy elvárásotok lenne másokkal.
Az előadás után még pár hétig tartott előadásokat Leonárd és a faluban egyre kevesebb ember volt boldogtalan a legtöbbnek rendeződött pár hónap után a kapcsolata megértették hogy a változás belülről fakad és hogy mindenki csak tükör számunkra amit magunkban nem tudunk elfogadni azt másokban sem. Aki megértette Leonárdot az elindult az önismeret a boldog párkapcsolat és a tudatosság útján.

Milák meséje

Mesélem a mesém | 2 hozzászólás

Hozzászólás