“Az apokalypsis szó szerint azt jelenti, hogy: revelatio, megnyilatkozás, ítéletszerű kinyilatkoztatás. Az aranykor szó szerint azt jelenti: üdvözült boldogság. A két kifejezés létünk két lehetséges végső helyzete. Az apokalypsis a tört lét, amely csak anyagi, csak földi, csak: élet. A tört lét a zárt lét, amelyet esküszöm nem küldtek a földre, az emberek voltak azok, akik maguk énjéből megteremtették és az idők végén felelősségre vonják őket, amikor az angyalok nagy szörnyű ítéletet tartanak fölöttük.” Hamvas Béla
Jó kérdés, hogy ez előttünk van vagy már mögöttünk…
Henóch könyvéből idézek:
“Esküszöm nektek, itt a bölcsek és bolondok színe előtt, még sokat fogtok látni a földön! Megrakjátok magatokat ékszerrel, mint az asszony, és tarka ruhával, mint a fiatal leány. úgy jártok fel-alá, királyi méltósággal, hatalomban, ezüstben, aranyban, bíborban, tiszteletben és jólétben dagadva, mint a szétáradó tenger. De nincs a fejükben semmi, amit megtanultak, semmi bölcsesség, és ezért el fognak pusztulni vagyonukkal együtt, hatalmukkal együtt, méltóságukkal együtt és szellemük szégyenben és halálfélelemben és szegénységben a tüzes kemencébe vettetik.”
“Jelenkori életünkben minden szenvedés, minden bűn, minden zavar azért szenvedés, bűn és zavar, mert az emberben az aranykor tudata, ver birodalmának kies, tiszta szépsége már ébren él. A tudatlanok a vak sötétségben bolyonganak, de még sűrűbb sötétségben járnak azok, akik tudást tudásra halmoznak. az út máshová vezet, mint a tudás, vagy a nem tudás. Sűrű éjszakába lép, aki azt hiszi, hogy semmivé válik, de még sűrűbb éjszakába lép, aki azt hiszi, hogy valamivé válik.”
Hamvas Béla – Aranykor és Apokalypsis írásából

Aranykor, vagy az Apokalypsis démonja jön el hamarosan?

Jakab István blogja | 7 hozzászólás

Hozzászólás