A fermentált ételek újjászületése

A fermentáció kisasszonyával, Mogyorósi Dórával beszélgetünk őseink tudásáról. Több ezer éve, a mézsör elkészítésekor, még nem tudták az őseink, hogy mi az a fermentáció, nem tudták, hogy a levegőben, a növényekben milyen élő baktériumok vannak, amelyek képesek átalakítani a mézben lévő cukrot alkohollá. A fermentáció egy olyan csodálatos tartósítási lehetőség, amely az élet minden területére érvényes. Például fermentált kenyeret is készíthetünk a kovász segítségével. Mi az eredmény? Az, hogy a fermentáció már elkezdi feldolgozni azokat a fehérjéket, amelyeket utána a szervezet további munkájával aminosavakká alakít, ez által megkönnyítve az emésztést. A fermentáció úgynevezett előemésztési folyamat. De mi történik akkor, amikor fermentált joghurtokat újrapasztőrözik? Erre a választ a kedves nézőnek kell megadnia.

Mogyorósi Dóra – Jakab István beszélgetése

“A jelen videó és audió tartalom a FIX televízió kizárólagos tulajdona. (www.fixhd.tv)”

Hozzászólás