„Huszonnégy évet töltöttem el az egészségügyben, ebből húszat a radiológia területén. Nagyon sokáig azt éreztem, hogy ott a helyemen vagyok és jól is éreztem magam. Vonzott ez az egész, hogy beteg embereken segítek, hiszen világéletemben tudtam, hogy ezt kell tennem akár az ápolásban, vagy bármilyen más gyógyító területen. Aztán az élet úgy hozta, hogy olyan sorsszerű volt minden, ami történt az életemben: az iskolák, a főiskola, a munkahelyek, majd a radiológia területe, ahol azt hiszem, hogy jó szakemberré nőttem ki magam.

Eddig zömmel Budapesten dolgoztam több állami kórházban, ill. magánklinikán is. Tizenöt éve tanítom a szakmát is OKJ-s képzések keretén belül, ill. a Semmelweis Egyetem meghívott előadója is voltam. Aztán ahogy az évek során változott a magyarországi egészségügy helyzete, kezdtem egyre inkább úgy gondolni és érezni, hogy ez már nem az a hely, ahol ki tudok teljesedni. Ekkor, egy jól időzített telefonbeszélgetés alkalmával Jakab István felajánlott egy lehetőséget az ő csapatán belül. Ez is olyan sorsszerű volt. Nem volt könnyű a döntés – végül is egy huszonnégy éves karriert magam mögött hagyni – de úgy éreztem, hogy most más téren tudok majd más minőségben segíteni az embereknek.”

Konkrétan a gyógyítás területén belül a lágy lézer terápia, a Safe Laser készülékek szakmai háttere az, amivel foglalkozom mostantól. Minden nap egy tanulás, mert ez egy abszolút új szakmai terület számomra.

Miért kellett leszületnie erre a Földre?

Abszolút mértékben a gyógyítás, illetve az emberek segítése iránti elkötelezettséget érzem magamban gyerekkorom óta. Ez nem is változott. A minősége az, ami változik, hiszen nagyon sokat tanulok annak érdekében, hogy még szerteágazóbb legyen a tudásom és még átfogóbban tudjak válaszolni a felém intézett segítségkérésekre.

Mit tart a legfontosabbnak ebben a világban?

Szeretetet, egyértelműen a szeretetet. A legsérülékenyebb dolog a szeretet. Nagyon furcsa irányba mennek a világ dolgai. Nem mindig tartom kényelmes helynek a Földet és könnyű feladatnak az itteni életet. Először is az ember tanulja meg szeretni saját magát – ez is egy nagyon szép feladat – úgy, ahogy van, szőröstül-bőröstül, mindenestül, minden képességével és minden adottságával. Amikor az ember megtanul saját magával szeretetben, harmóniában élni, akkor lesz joga arra, hogy a környezetét is erre tudja majd inspirálni. Az elfogadás is egy nagyon klassz dolog, meg a megbocsájtás. Mind olyan terület, ahol tanulok még mind a mai napig, hiszen mindannyian tanulunk. Elég kritikus vagyok magammal szemben, de csak azért, hogy még inkább motiváljam magamat. Híve vagyok annak, hogy a jó pap holtig tanul, hajlandó is vagyok rá és szerintem ez viszi előre a világot.

Mik a tervei a következő néhány hónap során?

Rövidtávú tervem hiteles gyógyítóvá válni! Hiszen csak az a hiteles gyógyító, aki saját magát meggyógyította. Hosszú még az út, de most már sok időm van.

„A gyógyító akkor hiteles, ha saját magát meggyógyította” – Bell Barbara

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás