Balogh Béla Erdélyben született, eredeti szakmáját illetően hídépítő mérnök. Több évig élt Svédországban, ott a Fehér Sas Páholy tagja volt. Szereti kutatni a dolgok miértjét, az összefüggéseket, az Univerzum és benne az emberek működési módját. Az így szerzett tudást adja át olyan módon, hogy azok számára is könnyebben érthetővé váljon, akik most ismerkednek ezzel a területtel. Meditációs tanfolyamokat tart, könyveket ír.

Mit tart a legfontosabbnak ebben a világban?

A legfontosabb, hogy ráhangolódjunk az isteni szeretetre. Ez az első és legfontosabb. Ha ez megvan, a többi szinte magától megy. Meg kellene tanulni azt, hogy elfogadjuk a környezetünket és a világunkat olyannak, amilyen. Ez az, ami rendszerint nagyon nehéz. Ennek oka – mindig szeretem az okokat kutatni – az, hogy mi feltételezzük, hogy ez egy anyagi Univerzum, pedig nem az. Él a Földön hét és fél milliárd ember, különböző gazdasági, kulturális, vallási háttérrel, különböző tapasztalat-csomaggal, mindenki másképp látja a világot és kivétel nélkül mindenki meg van győződve arról, hogy neki igaza van. Csak neki van igaza. Ebből a nézőpontból kiindulva az embereknek a nagytöbbsége úgy vélekedik, hogy ha neki igaza van, az azt jelenti, hogy a többinek nincs. A többit valamilyen módon el kell ítélni. Ha elítélik, akkor meg is kell büntetni. Ebből adódik aztán a rettentő nehézség, hogy nem sikerül ráhangolódni a szeretetre és az elfogadásra.

Miért kellett leszületnie erre a Földre?

Úgy gondolom, hogy valamikor elvállaltam azt a feladatot, hogy ezt az információt, ezt a tudást, ami a világ működéséhez tartozik, ezt én “lehozom” és a lehető legérthetőbb módon átadom. Hogy mennyire sikerül, majd az utókor eldönti.

Mik a rövid távú tervei?

Ami most egészen komolyan küszöbön áll : szeretnénk minél előbb befejezni Piliscsabán az Álomvölgyben egy dombtetőn épülő meditációs oktató-gyógyító központunk felépítését. Ez most majdnem szerkezetkész állapotig jutott és csak és kizárólag magánszemélyek adományaiból épül, tehát ahhoz képest, hogy ez nagyságrendileg egy százmillió forintos beruházás, és hozzákezdtünk úgy, hogy nem volt jóformán semmi anyagi bázisunk, sikerült megtalálni azokat az embereket – vagy ők találtak meg bennünket – akik szívesen részt vesznek egy – mondhatnám – spirituális fényközpont felépítésében a Pilisben. Körpanorámás az egy hektáros telek, kétszer háromszáz négyzetméter alapterületű az épület, amelyben a felső szint a szakrális szint, ahol tizenkét oszlop, körgyűrű kupola, minden ami a szakrális energia felerősítéséhez szükséges, az már ott van. Bízunk benne, hogy hamarosan odakerülnek a falak és a tető is.

A másik közeli álmom, hogy könyvem, a „Szabadulás az érzelmek fogságából” megjelenését tavaszra tervezem. Ez részben egy kis meglepetés lesz. Az érzelmeink kapcsolatban vannak a Holddal. Sokan azt gondolják, hogy a Hold nőies energia, megtisztítja a tudatalatti tartalmakat, a betegségeket kiviszi az ember szervezetéből: na, ez mind-mind tévedés. Valószínűleg komoly meglepetés lesz, amikor kiderül, hogy mit csinál a Hold valójában és mennyire megnehezíti a dolgunkat ahelyett, hogy segítene.

Megváltoztathatók-e a próféciák ?

A prófécia miről szól? Van egy úgynevezett isteni terv, amelynek a lényege az, hogy minden része a teremtésnek – elsősorban az ember – tudatossá tudjon válni és szeretetben, az univerzum törvényével összhangban tudjon élni. Ide nagyon cikk-cakkos, kacifántos út vezet. Minden egyén, csoport, nemzet, sőt bolygó életében. És ugyan van nekünk egy tervünk, egy elképzelésünk, hogy mi lenne a legjobb, leggyorsabb, legkönnyebb út, amikor megszületünk, ezt nagyjából elfelejtjük, vagy csak nyomokban emlékezünk rá, és hajlamosak vagyunk erről letérni. Ameddig én jutottam a megértésben, úgy néz ki a történet, hogy az isteni terv és a magasabb intelligencia szinte minden pillanatban értékeli azt, ami a sok eltérő akaratból és a sok eredeti tervtől való eltérésből adódóan jelen pillanatban van és azt figyeli, azt nézi, hogy innen továbblépve mi volna a legoptimálisabb út és megoldás egy ilyen magasabb szintű cél eléréséhez, tehát hogy mindannyian tudatossá váljunk és szeretetben az isteni törvénnyel harmóniában tudjunk élni. Hogyha azt veszem, hogy hét és fél milliárd ember naponta többször letér az általa kijelölt lehető legjobbnak tekintett útról, itt a teremtőnek egyéb dolga nincs, mint folyamatosan újratervezni. Ami azt is jelenti, hogy egy prófécia vonatkozhat egy olyan állapotból való kivetített jövő képre, ami jelen pillanatban van, viszont ez a hét-hét és fél milliárd ember hogyha ezt folyamatosan változtatja, akkor holnap, holnapután, még azután az a prófécia jó eséllyel már nem fogja megállni a helyét. Mert akkor már más látszik, más erő vonalak mentén fog tovább menni az emberiségnek az útja, a fejlődése és ilyen formán lehet, hogy vannak bizonyos próféciák, amelyek bejönnek, de ugyanolyan könnyen megtörténhet, hogy újratervezés lesz. Változik minden.

„Itt a teremtőnek egyéb dolga nincs, mint folyamatosan újratervezni ” – Balogh Béla

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás