„…ami igazán fontos, az nincs nyelvekhez kötve…” – Tori Hartmann

Tori Hartmann, a nem rég megjelent Csakrák bölcsessége jóskártya és könyv megálmodója. Nagyapja az osztrák-magyar monarchiában született, majd kikerült Amerikába. Tori az USA-ból nem rég hazánkba látogatott.

Mitől tudnak a csakrák bölcsek lenni?

Tőlünk. Mi vagyunk bölcsek. Mi tesszük őket azzá. Mindannyiunkban van egy térkép és mindegyik csakrának megvan a maga energetikai üzenete számunkra. Régebben többet foglalkoztam jóslással, mostanában kevesebbet. Az igazi munkát mindenki maga tudja elvégezni saját magában.

A könyvében számozza a csakrákat, de nem nevezi el őket, ahogy az ősi indiai leiratokban vannak. Ennek mi az oka?

Csak a helyhiány az oka. Az eredeti változat lényegesen hosszabb volt. A kiadó döntése volt, hogy egy kis könyv jelenjen meg. Erről jut eszembe egy régi vicc egy házaspárról: a feleség sonkát süt, a két végét levágja és úgy teszi be a sütőbe. A férj megkérdezi az anyósát, miért kell levágni a sonka végét. Az anyós azt válaszolja, hogy fogalma sincs, az ő anyja is így csinálta. Megkérdezték a nagymamáját is ugyanerről, aki azt válaszolta, hogy amikor friss házasok voltak, kis tepsijük volt, amibe nem fért bele a sonka, csak ha levágták a két végét.

Mi az üzenete a magyar olvasóknak?

Mióta itt vagyok, megtanultam, hogy a megértés az egyetemes, nincs nyelvekhez kötve. A szeretet az egy közös nyelv. Amikor szó volt róla, hogy esetleg kiadjuk Magyarországon is a könyvet, akkor a kiadó először azt mondta, hogy túl sokba fog kerülni. Volt belőle egy angol nyelvű kiadvány az irodában, ami közkézen forgott, mindenki nézegette, játszadozott vele. Rájöttünk, ami igazán fontos, az nincs nyelvekhez kötve. Magyar származásom révén a kártyán keresztül tanultam meg mi az erősségem, mi a hagyatékom. Amikor nekifogtam elkészíteni ezt a könyvet és kártyát, akkor arra gondoltam, hogy ez az én hagyatékom lesz, ezt én hagyom magam után, de közben fedeztem föl a saját hagyatékomat, amit én örököltem az őseimtől. Számomra ez a gyökereimet jelenti: azt, hogy honnan jövök.

A csakrák bölcsessége

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás