Az Új Medicina magyarországi meghonosítóját, a Szerv Atlasz megalkotóját és a Biologika Szabadegyetem alapítóját, Barnai Robertót kérdezzük

Az Új Medicinát, a Biologika tudományát, üzenetét megértheti-e az az ember, aki ma a receptek világában, a jelenlegi orvostudomány mindenhatóságában hisz?

Ha tudományos emberről beszélünk, akkor igen. Tehát ez azt jelenti, hogy ha valaki a kész tényeket komolyan veszi, akkor minden esélye megvan arra, hogy megértse és átlássa ezeket a folyamatokat. Igazából csak azok nem tudják ennek hasznát venni, akik értelmileg nincsenek olyan szinten, hogy ezt felfogják, vagy éppen nem akarják megérteni, mert fanatikusan ragaszkodnak valami régi dogmához. Azt szoktam mondani, hogy csak egy kis józan paraszti ész és egy kis kíváncsiság kell hozzá, hogy valaki megértse. Én sem jártam egyetemre, mégis elejétől végéig átlátom ezt az egészet. A szerveink működését mindenkinek érdemes megtanulnia, és a szervekhez tartoznak a további adatok.  Ez egy véges szám, hiszen a testünkben nincsen 100 féle szervünk, és ez azt jelenti, hogy a lehetséges elváltozások száma igencsak korlátozott. Egy elváltozás két betegségtünetből áll, egy betegségtünetnek pedig adnak 40-60 betegségnevet. Ez teljesen felesleges. Határozottan felhívnám a figyelmet arra, hogy ne miszikfikáljuk túl a biológiát. Az orvostudományban megfigyelhető egyfajta misztifikálás, hogy „látod gyermekem, 8 évig kell egyetemre járni és még akkor sem értik a dolgokat” és ez nem véletlen, hogy nem tudják. Lényegében valójában a biológiában mindenütt egyszerűsíthetetlen összetettséggel találkozunk, olyan egyszerű rendszerekkel, ami ahhoz, hogy ellássa biológiai funkcióját, nem lehet tovább egyszerűsíteni. Ennél egyszerűbb már nem lehet. A hiba igazából ott van, hogy mi emberek ezt az egészet túlmisztikfikáljuk, illetve a rendszer ezt az egész orvostudományi dolgot túldramatizálja.

Amikor megértette az ember a betegsége forrását, akkor miben tud segíteni ez a tudomány, hogyan tudja eljuttatni az embert oda, hogy a valódi gyógyulás útjára lépjen?

Mindenkinek a története úgy kezdődik, hogy belefut valamilyen elváltozásba. Nem történne ez, ha az ember már gyerekkorban megtanulhatná a biológiai összefüggéseket, de mivel ezt elhallgatják, illetve eddig ezt nem tanították, ezért az emberek előbb-utóbb belefutnak egy elváltozásba. És ez abból a szempontból jó, hogy amikor még remélhetőleg nem súlyos az elváltozásunk, már van hozzá egy konkrét diagnózisunk, mondjuk legyen ez most egy egyszerűbb bőrfekélyesedés. Ezen azonnal le tudjuk ellenőrizni, hogy stimmel-e az, ami a Biologikában, Új Medicinában le van írva. Valakinek van a karja belső oldalán egy bőrfekélyesedés, az minden esetben egy szociális hiányérzet-konfliktus: szeretnék valakivel ölelkezni, szeretnék valakivel szociális kapcsolatban, érintkezésben maradni. Ez a legfontosabb, hogy ezt ott rögtön tudjuk ellenőrizni. Ezután az ember megismeri az elváltozás lefutását, tehát, ha megoldom, vagy nem tudatosan megoldódik a konfliktus, akkor beindul a korábban elfekélyesedett bőrfelületnek a gyulladásos regenerációja. Akkor megjelenik a viszketés, a vérzés, a levedzés, ami teljesen normális laphám helyreállítási tünet. Megjelennek a vírusok ezeken a területeken, és ezt bárki tudja ellenőrizni. Innentől kezdve az emberek komolyan veszik azt, hogy az érzelmi kilengéseik meghatározzák a fizikai működésüket.

Ahogy Mado is szokta mondani: a lélekből indul ki minden és a lélek a legerősebb erő az univerzumban, és valóban, még a fizikai tesünket is el tudjuk vele változtatni, ha a lelkünk szenved, ha érzelmi kilengéseink vannak. Ekkor az ember tudatára ébred, hogy mennyire fontos dolog, hogy odafigyeljünk a lelkivilágunkra, az érzelmeinkre, hogy mennyire fontos és értékes dolog az, hogy a nyugalmi állapotunkat megőrizzük. És akkor innentől kezdve ez lehet egy életcélunk, hogy aki szeretne hosszú és egészséges életet élni, az egyfajta kihívásnak, vagy játéknak tekinti azt, hogy bármi történik az életében, bármi adódik, az első számú feladat az, hogy megőrizze a nyugalmát. Ezzel, még ha be is indult az elváltozás, jelentéktelen súlyosságú lesz a különprogram, a másik pedig ami szerintem hasonlóan fontos, hogy mentálisan tiszták tudunk maradni. Hogyha valaki belefut egy súlyos konfliktusba, akkor a figyelme egy dologra koncentrálódik, és nem tud a többi életviteli dolgával foglalkozni. Ha egyszerre több konfliktusa van valakinek, akkor ráadásul még mentális zavarok, régi nevén elmebajok, elmebetegségek is megnyilvánulnak, tehát még azokat az embereket is meg lehet érteni, akiket manapság skizofrénnak, vagy elmbetegnek tekintenek. Ugyanis, ha két kofliktus közül az egyiket megoldjuk, akkor az illető azonnal normálissá válik. Ebből is látszik, hogy a korábban elmebetegségként ismert tünetek sem elmebetegségek, hanem biológiai válaszreakciók. Ha szeretnénk az életünket a legjobb minőségében megtartani, az egészségünket megőrizni, akkor a Biologika erre világít rá, és nekem ezért tetszik nagyon, mert megmutatja és rákényszerít arra, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és megmaradjuk a nyugalmi állapotunkban.

Sokan azt modják, hogy a Biologika még csak a megterített asztal. Mit kell kitenni az asztalra, hogy a várt gyógyulás véglegesen bekövetkezzen?

Én azért szeretem az Új Medicinát és Biologikát, mert Hamer doktor a kutatásaival beleszúrta a körző hegyét abba az érzelmi konfliktusba, amiről le kell szállnom, hogy kifuttassam az elváltozást. Először is az elváltozások kialakulása és eltűnése teljesen automatikus. Az én dolgom nem az, hogy subickoljam a testemet, mahináljam, szerelgessem, karburátor csere, ez-az, hanem az, hogy lejöjjek arról az érzelmi drámáról, ami az elváltozást hajtja. A Biologika nagyban megkönnyíti az ember életét, mert a konfliktusaink garmadájából kiemeli azt, amivel nekünk érdemben foglalkoznunk kell és nincs ez az ezoterikus maszatolás, amit régen csináltunk, hogy na, van egy bőrkiütésem és a 15 lehetséges életdrámámból most akkor melyikkel kezdjem? Melyiket tegyem először rendbe? A Biologika nagyon megkönnyíti az ember életét.

Ez a terített asztal hasonlat igazából a csemegézés szempontjából érdekes, mert hogyha fölvonultatnánk 50, vagy 100 megbetegedésben érintett embert, akikből tetszőlegesen kiválasztunk egyet, kikérdezzük és a Biologika segítségével azonnal, ott helyben ellenőrizhetők a természeti törvények működése. Bármilyen természetes elváltozásnál hasznavehető, kivéve a mérgezéseket, a baleseteket, a sugárzásokat és a természetellenes táplálkozás következtében kialakuló anomáliákat, ami már szintén a mérgezés határát súrolja.

Mire jó az Új Medicina, a Biologika és mi a lényege ennek az új módszernek?

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás