Mivel csinálod az adósságot magaddal szemben? Hívhatod akár karmának is. Ha lelked mélyén Ali Baba tehetsége vagy, tehát a negyven rabló akadémiát simán elvezethetnéd, akkor ne próbálj meg szent életű portás lenni, hanem tessék szépen bevállalni, hogy a legnagyobb érzéked a gazdasági huncutságokhoz van. Abban a pillanatban, ahogy visszafojtod ezt a fajta tulajdonságodat, elsumákolod azt aki valójában vagy, pontosan ezzel a lelkiismereti energiával hozod magadban létre azokat a frusztrációkat, betegségeket, amelyeket utána életeken át hordozol.

Vállald fel, hogy prosti vagy, vállald fel, hogy tolvaj vagy, vállald fel, hogy csalfa ember vagy. Mindent úgy csinálj, hogy a lelkiismereted ne sérüljön. A kis tolvajokra bilincset tesznek, a nagy tolvajokra aranyláncot. Nem kell ebből lelki problémákat csinálni. A prostitúció is házasságon belül sokkal nagyobb műfaj, mint az utcákon – csakhogy a szélsőséges dolgokat beszéljük -, de szenvedés, mindig csak azokban van, akik elfojtják magukban azokat a tulajdonságokat, amik alapvetően bennük vannak. Ha író vagy, akármilyen pocsékul is írsz, ha úgy gondolod, írd ki magadból, ami benned van. Ha gyógyítani akarsz, addig menjél, amíg nem vagy képes gyógyítani. Ha nem kapsz doktori papírt, menj el természetgyógyásznak, állatgyógyásznak mindegy, de amiért ideküldtek, azt ne akadályozd meg, mert abból lesznek a betegségeid.

Mindig az lesz támogatva, ami a valódi sorsfeladatod. Hiszem és vallom, hogyha óriási tolvaj is vagy, de ezt tiszta szívvel teszed, ezt egyszer az emberek javára fogod fordítani, mert ez a küldetésed. Ha prostituált vagy, akkor rengeteg férfinak tudsz boldogságot okozni, esetleg azt adod meg nekik, amit otthon az álságos kapcsolatában a férfi soha nem kapott meg.

Talán megdöbbentően hangzanak ezek a szavak, de ennek a való élethez van köze, és nem azokhoz az elvárásokhoz, amiket Te állítottál fel, a vallás, és a társadalmi elvárásokon keresztül. Nézd meg az igazi történelmet és lásd, hogy a kalózkapitányok, a királyok, a hadvezérek, a bankárok milyen módon élték az életüket. De ne csak őrájuk gondolj. Gondolj a takarítónőkre, a dadákra, a péklegényekre, akik gyönyörű kenyereket sütnek. Mindenki, aki önmagát képes megvalósítani, az képes a csodára. Aki viszont egész életében szabályozza, korlátozza önmagát, az csak ragyákat, szemölcsöket, ripacsokat gyűjt életének arcára, és ez egy idő múlva belső testi tüneteiben is megjelenik. Tehát vállald fel aki vagy, és tedd azt, amiért idejöttél, amiért ideküldtek.

Félsz a büntetéstől? Mi az, ami elhozza az életedben a büntetést? Maga a bűntudat. Ha úgy teszed meg a kis csalásaidat, a kis lopásaidat, hogy ezt bűntudat nélkül, a profizmus legfelsőbb tudatával teszed és ezért nem bünteted magad, rájössz, hogy nem is a törvények büntetnek elsősorban, hanem Te bünteted önmagad, és a saját bűntudatod törvényítélő keze nyúl érted és avatkozik bele az életedbe.

Jakab István

Az légy aki vagy, még ha légy is vagy

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás