A Titanic elsüllyedése egy nagy átverés? A „Titanic” forgolódik hullámsírjában. Mi az igazság? Mit üzen a Titanic Papp Zoltánon keresztül?

Ha egy kicsit a jéghegy tetejéről, a jéghegy csúcsáról figyeled a Titanicos sztorit, akkor mi jut neked eszedbe erről? Lehet, hogy nem is a Titanic süllyedt el? Miért süllyedt el? Mi volt a céljuk azoknak az embereknek, akik elsüllyesztették? Miért nem volt nekik drága az a pár száz, vagy ezerötszáz ember, akiket erre a célra feláldoztak, vagy felhasználtak és milyen következtetéseket lehet levonni ebből a sztoriból az egész világ működésével kapcsolatosan?

Nagyon röviden összefoglalva a kérdéseket, a lényegük az, hogy miért érte meg anyagilag, mind pedig emberéletileg az, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló eseményt végrehajtson valaki? Nagyon egyszerű a magyarázat, ez ugyanis egy biztosítási csalás volt. Mint tudjuk, a világunkat a profit orientálja, innentől kezdve, minél több pénze van egy embernek, annál több pénzt szeretne. Annál jobban hajtja, annál jobban űzi a pénzt. Az összegyűjtött konkrét és közvetett bizonyítékok azt mutatják, hogy nem haltak meg annyian a balesetben, mint ahogyan azt hisszük. Ezerötszáz emberről nem beszélhetünk. Mind a mai napig nem tudják konkrétan, hogy hányan voltak a hajón, amikor az balesetet szenvedett. Viszont az is tény, hogy a biztosító társaság nem az áldozatok hozzátartozóinak, hanem a hajótársaságnak fizet. A hajótársaság célja az, hogy elhitesse azt a biztosítóval, hogy több ember ült a hajón, mint amennyi valójában volt. Itt koránt sem beszélhetünk ezerötszáz áldozatról, hanem sokkal kevesebbről. Ami szám szerint tény, az 209 fő. Ennyien vannak eltemetve, s a roncsban nem találtak holttesteket. Ez az anyagi része.

Emberileg nézve sokkal nagyobb számokat lehetne mondani. Emberek már sok esetben hoztak olyan döntést, amivel sokkal többeket öltek meg, különösebb anyagi indíttatás nélkül. Nemrég láttam egy dokumentumfilmet, amiben egy ember egyetlen telefonhívással akart megölni 30 ezer embert. Mikor mondták neki, hogy meg fog halni ez a 30 ezer ember, azt válaszolta, hogy őt ez nem érdekli, mert elfogyott a pénz. És ez csak az ő döntése volt, egyetlen emberé.

Ez az esemény előre ki volt tervelve. Akik a hajót építették, azok is benne voltak. Ez egy nagyon messzire mutató hierarchiaharc, ami az Olympic, a Britannic és a Titanic megépítésével testesedett ki. Sokan kérdezték, hogy a munkások a hajógyárban semmit nem vettek észre? Ha pedig igen, miért nem szóltak? De bizony, pontosan a hajógyári munkásoktól indult el a pletyka és terjedt el a hír. Ez nagyban meg is bélyegezte a Titanic indulását.

Ki vagy Te? Hogy talált Rád a Titanic? Miért érdekel ez a történet? Van-e esetleg valami emléked, mintha ott lettél volna? Miből ered ez a kutatás, ez a rajongás, ez a küldetés?

Válaszolnék előbb arra a kérdésre, hogy hogyan kapcsolódik ez ide a mai világba, a mai életviteli stílusunkba? Egyszer, egy nagyon bölcs ember azt mondta, hogyha az embereknek választ adunk, ha úgy hiszik, hogy megvan a válasz, akkor nem kérdeznek többet. Az emberek kíváncsiságát el lehet fojtani azzal, ha a választ a szájukba adják. Ez már a régi világban is megvolt. Ha az emberek kapnak egy tényként közölt magyarázatot, nem használják a józan paraszti eszüket és nem gondolkodnak el a dolgokon. Pedig nem feltétlenül kellene elfogadni, amit mondanak nekik.

Én nem azt mondom, hogy a Titanic története nem úgy volt, ahogy arról tájékoztatva, informálva lettünk, de ha nekem például azt mondják, hogy a hajó jégheggyel ütközött, akkor én nemcsak úgy elfogadom ezt, hanem megnézem azt is, hogy milyen körülmények vezetnek ahhoz, hogy egy hajó jéghegynek ütközzön. És bizony ilyenkor jönnek elő azok a dolgok, hogy nem minden van a helyén. A mai világra is pontosan ugyanez a jellemző, hogy van egy vezető személyiség, aki megmondja, hogy mit kell csinálni, hogyan kell csinálni és miért kell úgy csinálni. Az emberek nagy többsége pedig még csak el sem gondolkodik azon, hogy ez valóban így van-e, valóban így kell-e csinálni, egyáltalán lehet-e másképpen csinálni? Sajnálatos, hogy a legtöbb embernek egyáltalán nem jut az eszébe, hogy elgondolkozzon azon, hogy egy eset esetleg másképpen történt.

A Titanic története tulajdonképpen jó példája, szemléltető esete annak, hogy az emberek nem néznek semminek utána, hanem mindent vakon elhisznek? A történetnek a mai éber tudatos ember számára az az üzenete, hogyha a dolgok mélyére nézünk, akkor meg lehet látni, hogy nem egészen úgy vannak a dolgok, ahogyan azt el akarják hitetni az emberekkel. Milyen üzenete van még ennek a történetnek? Miért nem Amerikában folynak ilyen irányú kutatások?

Amerikában is nagyon sokan kutatják. Engem személy szerint a luxushajók érdekelnek, így kerültem ezzel kapcsolatba. Az, hogy én a Titanicot ragadtam ki, az egész egyszerűen annak köszönhető, hogy a Titanicról nagyon nagy mennyiségű anyagot lehet begyűjteni, külföldi és magyar forrásokból egyaránt, rengeteg elmélkedés áll ezzel kapcsolatban rendelkezésre. Az emberek többsége tud valamit nyilatkozni a Titanicról, még ha azok tévesek is. Én ezeket a gondolatokat, elképzeléseket összeszedem, megvizsgálom, átfogalmazom, és végül ki tud világosodni belőle az a dolog, amit én képviselek. Van, aki a World Trade Centert kutatja, valaki az orosz atomtengeralattjáró balesetét kutatja, mert érzi, hogy ott valami nem stimmel. Az, hogy én konkrétan egy több mint száz éves hajóbaleset történetét vizsgálom, az a hajók iránti szenvedélyemnek köszönhető és annak, hogy imádom a Titanicot, amit a mai napig a világ legszebb hajójának tartok a testvéreivel együtt.

A Titanic üzenete nagyon fontos. Fontos, hogy ne üljünk a tv előtt, hanem gondolkodjunk inkább helyette. Beszélgettem a minap egy emberrel, aki azt mondta, hogy ő látta, hogy belerepült egy repülő a World Trade Centerbe. Én erre megkérdeztem tőle, hogy egészen biztos ebben? Ő pedig teljesen meg volt erről győződve, hiszen benne volt a híradóban. Itt nagyon fontos azt a tévedést tisztázni, hogy ő nem az eseményt látta, hanem csak egy felvételt. Sajnos, jelenleg az emberi tudás 99%-a nem személyes tapasztalatokon alapul, hanem azon, hogy meggyőztek bennünket dolgokról, hogy ez így, vagy úgy van. És ez egy nagyon-nagyon fontos momentum, mert ezt az effektust mindenre ki lehet vetíteni.

Most, hogy ezt te felismerted, egyrészt hogy érzed magad ebben a világban, másrészt mi szerinted a megoldás?

A megoldás az, hogy – bocsánat, hogy így mondom – nem élünk tovább birka módjára. Mert akinek mondanak valamit és azt vakon elhiszi, és csak csinálja, az egy birka. Egy tanárom monda annak idején, hogy nem az a jó diák, aki megtanulja a leckét, hanem az, akinek kérdései vannak. Hogy miért? Mert ő nemcsak bemagolja az anyagot és levizsgázik belőle, hanem el is gondolkodik rajta. Elgondolkodik, hogy hogyan is működik ez a rendszer? Merre tart ez a világ? És ezek a diákok lesznek végül azok, akik esetleg rájönnek arra, hogy a Föld nem lapos. Vegyük Columbus példáját, akit a világ legnagyobb csillagászai majdnem máglyára küldtek, amikor azt állította, hogy szerinte a Föld gömbölyű. Az iskolában a mai napig azt tanuljuk, hogy Columbus felfedezte Amerikát. Nagy ostor csattan, ha valaki azt merészeli mondani, hogy Columbus tévedett, mert nem Amerikát akarta felfedezni, hiszen ő Indiába indult, és végig azt is hitte, hogy Indiában van. És akkor mi a jó válasz arra a kérdésre, hogy miről híres Columbus? Az, hogy ő volt azt, aki bebizonyította, hogy a Föld gömbölyű. És ezt nagyon kevesen válaszolják mind a mai napig, mert ez nagyon kevesekben tudatosult.

Hová tart ez a világ? Mi a célja annak, hogy „hülyítenek” bennünket?

Az irányíthatóság. Nem a butítás a cél, mert aki eleve nem gondolkodik, azt nem lehet elbutítani. El akarják érni, hogy egyáltalán ne gondolkodjunk, és ennek érdekében kész válaszokat adnak nekünk. Ezt én inkább mélyaltatásnak nevezném. Erre nyilván azért van szükség, hogy a felső körök – nevezzük őket pénzembereknek -, akik ezt a mostani világot irányítják, nyugodtan tudjanak tevékenykedni. A Titanic esetében a hajótársaságnak súlyos dollármilliós veszteséget kellett korrigálni és ezt nagyon ügyesen csinálták. Nagy valószínűséggel a Titanichoz köthető a világ egyik legnagyobb csalása.

Hogy mindez hogyan történhetett, nézzék meg Papp Zoltán és Jakab István hamarosan megjelenő beszélgetését a www.vntv.hu oldalunkon.

A Titanic elsüllyedése egy nagy átverés? Mit üzen a Titanic Papp Zoltánon keresztül?

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás