Ma, a XXI. században, mit jelent az a szó, az a fogalom az emberek számára, hogy sámán? Ebben a mai kaotikus világban, miben tud Ön konkrétan segíteni?

Valamilyen formában ugyanazt a fogalmat rejti, mint mindig is. Egy közeli barát, valaki, akiben nagyon megbízhatunk, egy tanácsadó. Azzal együtt, hogy a civilizáció fejlődik, az embereknek még mindig vannak problémáik. A munkám többnyire abból áll, hogy reményt adok az embereknek, hogy segítek megtalálni az útjukat. Mindig azon igyekeztem, hogy az embereknek a saját magukhoz való kapcsolódást segítsem elő, a saját természetükön való járásban segítek nekik. Egy sámánnak az is feladata, mint minden más spirituális tanítónak, hogy a dolgokat lehozza ide a fizikai síkra, oda, ahol most élünk.

Mit ér ma a szeretet a gyűlölet üvöltésével szemben?

A gyűlölet és a félelem egy statikus energiát hoz létre, ami blokkol, ami bezáródik körénk. Ezek a sötét energiák a félelem, a gyűlölet és az indulat, annyira blokkolja a terünket, hogy meggátolja, hogy a pozitív képek, a pozitív látomások, vagy megérzések bekerüljenek a terünkbe, továbbá azt is meggátolja, hogy ezek a negatív energiák kikerüljenek a terünkből. Emiatt alakulnak ki, teremtünk meg különböző betegségeket. A félelem nem engedi meg kifejleszteni azt az isteni erőt, ami már bennünk eleve megvan. Amikor megengedjük magunknak a feltétel nélküli szeretetet, azzal beengedjük azokat az üzeneteket, amiket az Isteneink, Istennőink üzennek a számunkra, vagy küldenek felénk. A feltétel nélküli szeretettel szabad teret engedünk annak a tisztítási folyamatnak, amin keresztül kell mennünk ahhoz, hogy megszabaduljunk a negatív energiáktól. Három alapvető félelem létezik, amit az élőlények megélnek, a természetes alapfélelmek, ezek az éles hangok és a magasság, minden más pedig tanult félelem. A szeretet természetes módon bennünk van, a szeretet természetes módon megtörténik. Nagyon jó példái ennek a gyerekek és az állatok, akik teljesen természetesen adják ezt.

Merre tart ez a világ most Ön szerint? Felébrednek-e valaha az embereket irányító politikusok? Történhet-e bármi ebben a világban, ami végső soron nem a szeretetet, nem a felébredést szolgálja?

Ha mindenki megszabadulna a tv készülékétől és nem hallgatná tovább a médiát, ha nem fogadná be, amit a média próbál a torkukon lenyomni, megszabadulhatna rengeteg félelemfaktortól. Ha megengedné magának mindenki, hogy szeressen, hogy saját magát elfogadja, hogy saját természetéhez hű legyen, ha a hétköznapi emberek kapcsolódnának össze egy-egy országban és országok között is, ha teljesen hétköznapi kapcsolatokat tudnánk kialakítani, az emberi faj csodálatos helyre tudna eljutni. Viszont ha továbbra is megengedjük a politikusoknak, hogy ők vezessenek minket, anélkül, hogy bármilyen előrelátásuk lenne, anélkül, hogy igazából ők komolyan foglalkoznának a mi sorsunkkal, vagy a mi jólétünkkel, akkor ennél jóval sötétebb helyre fogunk jutni, mint ahol most vagyunk. Ne felejtsük el, hogy a politikusok igazából egy nagyon rövid hányadát képezik a lakosságnak. Minimális a politikusok száma a népesség számához mérten, viszont minden nehézségért ők a felelősek, amit megélünk. Sajnálom, hogy a politikát be kell hoznom a spiritualitásba, de néha ezt meg kell tenni. Lehetséges, hogy egy politikus teljesen jó szándékkal kerül a vezetésre, viszont ő is a környezetének a termékévé válik. Hiszem, hogy a politika egy kompromisszumos gyakorlat. Hiszem, hogy az embereknek aktív szerepet kell vállalniuk a saját kormányzásukban. Azok a politikusok, akik valóban jó szándékkal, jót akarnak, lényegesen többet tudnának az emberekért tenni, ha nagyobb lenne a támogatottságuk.

Úgy hiszem, hogy a média azzal, hogy a félelmeket és a negatív energiákat táplálja az emberekbe, nem a felébredés felé vezeti őket. A félelemmel telt embereket nagyon könnyű vezetni. A félelem véleményem szerint sajnos inkább kétségbeeséshez vezet, de valóban megvan benne a lehetőség a felébredésre. Aki a félelmet motivációként tudja felhasználni, annak nagy önbizalommal kell rendelkeznie. Ha már a félelemről beszélünk, akkor feltétlenül kell beszélnünk a bátorságról is, mert a bátorság nem azt jelenti, hogy nem félünk, hanem azt, hogy a félelem ellenére cselekszünk.

Tolmáncsolt: Cebuc Rita
Készítette: Horányi Ágnes

Mit ér a szeretet a gyűlölet üvöltésével szemben? – Shaman Hawk válaszol

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás