A mai világban elég elcsépelt szó. Hogy mit is jelent? Szerintem mindenkinek mást! Talán, ez is egy klassz dolog. „A szerelem öl, butít és nyomorba dönt” – mondja a híres mondás. Aki igazán volt már szerelmes az tényleg végig élte az összes folyamatot. Első látásra szerelem! Talán ez is létezik. Kémia? Hm, igen ez is van benne bőven. Rengeteg csodálatos és fantasztikus érzés a test minden sejtjében. Villámlás, bizsergés, lila és rózsaszín felhők, belebújni a másik bőrébe, hogy egész nap vele legyünk. Egyszerre vagy gyenge és nagyon erős. Sebezhető és sebezhetetlen, aki mindenre képes. Stb., stb. De számomra a következő szint a legfontosabb! Az pedig nem más, mint a szeretet. Sajnos ez is egy elcsépelt szó lett, de a jelentése, épp úgy, mint a szerelemé, mindenkinek/mindenkiben más és más. Amikor elmúlnak a vegyszerek és kegyszerek, amikor nem forr testünk kémcsövében semmi, marad tisztán a szeretet.

18 éves koromban meghalt egy ember a kezeim közt – katéteres laborban dolgoztam, súlyos koszorúér beteg volt, nem sikerült megmentenünk – a felesége fogta a kezét, zokogott és azt mondta, hogy nem tudja, hogy vajon a férje tudta-e, hogy mennyire szereti Őt! Akkor döntöttem el, hogy nem érdekel senki véleménye, ha úgy érzem, akkor napjában többször is elmondom a szeretteimnek, hogy szeretem Őket. Ez volt az első lecke az életemben, hogy ez mennyire fontos! Sok év telt el azóta és én nem felejtettem el. Rengeteg lecke, saját és mások tapasztalata.

Rengeteg érzés van benne, amiknek külön-külön is van jelentőségük, mint például: tisztelet, megbecsülés, alkalmazkodás, bizalom, felelősség egymásért, harmónia stb. stb.

Egy alkalommal egy idős hölgyet vizsgáltam a CT-ben. Beszélgetés közben ráterelődőt a szó, hogy a vizsgáló előtt a férje izgul érte, akivel már 65 éve házasok. Ez igen! Gratulálok, mondtam az idős hölgynek és gyorsan meg is kérdeztem a titkát. Megfogta a kezem, belenézett a szemembe és azt mondta: KOMPROMISSZUM, rengeteg kompromisszum a nő részéről. Minden sejtemben éreztem a bölcsességet és az igazságot. Hosszú évek óta élek kapcsolatban és csak azóta érzem úgy, hogy minden a helyén van, amióta a kapcsolatban nő vagyok. Rengeteg beszélgetéssel megértettem, hogy mit jelent otthon nőnek lenni és a női feladatokat ellátni. Volt idő, amikor 5 munkahelyem volt! Senki nem köszönte meg! Tudod a történetem, de röviden: 5. éve voltunk együtt, amikor születésnapom után pár nappal kompromittáló fényképeket találtam a számítógépen páromról és egy hölgyről. Tudtam, hogy nekem szól a lecke! Ha nem szereted magad, akkor más sem szerethet, hiszen nem engeded, nem az az energiád! Óriási igazságok kaptam értelmet ott, abban a pillanatban. Világ életemben a sokadik voltam magamnak. Ezen is változtatni kellett és ez volt a lökés. Drága, imádott Édesanyám mindig önállóságra nevelt és nem tartotta sokra a férfiakat. Az én tapasztalataim sem voltak sokkal pozitívabbak. Kapcsolatom első 5 évében, amikor egy-egy 12 óra műszak után, hulla fáradtan hazaestem és megkérdezte a párom, hogy mit vacsorázunk, csípőből válaszoltam, hogy nem áll rendőr a hűtő mellett, neki is van két lába és hasonló kedvességek. Nem volt vita. Aztán a kommunikációs hibákra is rávilágított ez az eset. Az udvarias hallgatások nem vezetnek sehova. Mindent meg kell beszélni, csak a pillanatra kell várni. Ja, és kellő intelligenciával. Itt lép be a képbe a másik tisztelete és megbecsülése. Szemtől szembe és higgadtan! Tudod a szeretet egy szép tánc. A pároddal képes vagy összehangolódni, kezdetben ugyan sokszor léptek egymás lábára, de kellő türelemmel, tisztelettel, megbecsüléssel, megértéssel ráéreztek egymás ritmusára és utána egyik lépés jön a másik után. Úgy érzem a végén csodálatos lesz visszaemlékezni és visszanézni ezt a táncot. Pontosan addig, addig viszont minden pillanatot ki kell élvezni! Hallani a hangját, nézni, érezni az illatát és a karjaiban lenni. Az Édesanyád szívdobogása után a párod szívdobogása a legszebb. Munkám során számtalanszor találkoztam az élet rövidségével, így úgy élem az enyémet, hogy minden pillanatát élvezzem, minden pillanatát szeressem.”

Anonymus

Szerelem

Mesélem a mesém, Mesélem a mesémet | 0 Comments

Hozzászólás