Mik a mostani erőviszonyok között a kilátásai a “kötelező helyett a választható védőoltásokért” folytatott törekvéseknek?

Szeretnénk Dr. Kürti Katalinnal együtt elérni, hogy létrejöjjön egy kerekasztal beszélgetés, ahol az oltás-pártiak és az oltás-kritikusok is részt vennének, ahol mindenki kifejthetné a véleményét teljesen normális körülmények között, mindenféle megvádolás és leértékelés nélkül. A végső cél, hogy a most kötelező védőoltások Magyarországon választhatók legyenek. Ha valaki oltani akar oltson, és ha valaki nem akar oltani, azt hagyják békén. Fogadják el, hogy a szülőnek lehessen annyi beavatkozási, illetve beleszólási joga, hogy ha úgy gondolja, azt mondhassa, hogy köszönöm szépen, nem kell az oltás.

Közeledik az influenzajárvány, mi a véleménye Önnek most az influenza elleni védőoltásokról?

Nemcsak most, hanem mindig az a véleményem az influenza elleni védőoltásokról, hogy badarság, egy pénzkeresési lehetőség Magyarországon a védőoltás gyártók részére és minden magyar média, minden oltó orvos ezt kritikátlanul elfogadja, holott az influenza elleni oltásoknak komoly mellékhatásaik lehetnek. Életbe vágó mellékhatások, mint például a sertésinfluenza oltás kapcsán kiderült, hogy a betegek narkolepsziások lettek. Annyira megváltozott az életritmusuk, hogy állandóan aludni szeretnének. Nagyon negatív, rossz véleményem van az influenzaoltásról, mert az influenza oltás tulajdonképpen nem hoz semmi pozitívumot a betegnek, hanem minden pozitívum a gyógyszer gyártóké. A tavalyi influenzaoltások hatása, amit elismertek, mindössze 1,5-3% közötti volt, és ezt az amerikai hatóságok, a CDC is aláírta. A tavalyi influenza elleni oltásban benne sem volt az éppen keringő vírus. Valószínűleg valamit rosszul számítottak és az évi vírust nem is tartalmazta az oltóanyag. Egy hatékony propagandával azonban mindent meg lehet csinálni. Az igazság az, hogy ez csak addig tart, amíg ezt állandóan ismételjük. Ha a média, a propaganda-gépezet ezt nem hangoztatná tovább, akkor nagy eséllyel mindez abba is maradna.

Hogyan látja, a felelős orvosok gondolkodásmódja meg fog-e változni, át fog-e alakulni az orvosok szellemisége, felelőssége?

Előbb-utóbb igen, de ehhez még valószínűleg nagyon sok idő kell. Egy pár generációval később ez esetleg be fog következni. Meggyorsíthatná a folyamatot, ha az orvosok – most az oltások tekintetében gondolkodunk – nem félnének. Az orvosok félnek a retorzióktól. Próbáljuk megérteni az orvosokat is, akik ugyanolyan nyomás alatt vannak a hivatalos szervek részéről, mint a szülők. Ha nem adnak be oltást, ha a saját fejük után akarnak menni, komoly következményekkel kell számolniuk.

Ezt a rendszert, ezt az egészségügyi diktatúrát, ami ma van itt Magyarországon, ezt kellene egy kicsit megváltoztatni. Az orvosoknak nagyobb lehetőséget kellene kapniuk az önálló ténykedésre, akkor lényegesen gyorsabban változnának a dolgok. Az orvoslásban a nem ártás elvét azoknak is szem előtt kellene tartaniuk, akik nem esküdtek erre, tudva, hogy milyen károkat tudnak okozni a gyógyszerek. A halálokok 3-4. helyén van a gyógyszerek hatásai miatti elmúlás.

Az egészségügyi diktatúra az összes szocialista országra jellemző. Mindegy, hogy Lengyelországról, Csehországról Szlovákiáról, vagy Szlovéniáról beszélünk, ez a régi, a 25 évvel ezelőtti rendszer átépítődött a mostani rendszerekbe. A nem szocialista országokban, a nyugati országokban mindig volt egy úgynevezett szólásszabadság. A szólásszabadságnak az az előnye, hogy az ember kimondhatja, szabadon kinyilváníthatja a véleményét anélkül, hogy valaki egy pár nappal később rászálljon az illetőre. Nem vonják felelősségre, nyugodtan és őszintén kimondhatja a véleményét akkor is, ha az homlokegyenest ellentéte másokéval, az emberek megindokolhatják, hogy mit, miért és hogyan gondolnak. Sajnos egyelőre nálunk ezzel még teljesen ellentétes az, ami van.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

Meddig “oltogathatnak” még minket? Dr. Ébert Jenő válaszol

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás