Milyen célt szolgál a szerelem az emberek számára? Miért kezdtél ez ezzel a témával mélyrehatóban foglalkozni?

Gabryel: Laikusként, az alapján, amit fiatal koromban érzés szinten tapasztaltam, azt mondanám, hogy az egy kimondhatatlan dolog, amikor van egy másik nemű lény, akihez hihetetlenül vonzódsz. Akkor még nem ismertem ennek a metafizikai hátterét. A szerelem egy ősi vágy.

A szerelmet én egyszerűen csak meg akartam élni, nem akartam fejtegetni. A legtöbb emberrel az a baj, hogy meg akarja érteni és nem éli meg igazán, csak beszél erről. Álmodozik, fantáziál, olvasgat róla. Ez az elme szintjén jó, de ha a megértéshez nem párosul tudatosság, illetve valódi tapasztalás, akkor az mindössze egy elmélkedés lesz a szerelemről. A szerelem az egy egzisztenciális tapasztalás, ami a legmélyebb énünket mozgatja meg, s a szerelem által az Istennel való találkozás is létrejöhet. A szerelem tehát sok esetben közvetlen tapasztalás az Istenihez. A szerelem talán maga az ősi vágy, az Istennel való tapasztalásra.

Miért szeretünk szerelmesnek lenni? Nem érzel-e ellentmondást abban, hogy szerelmes vagy, árad az Isteni energia, és közben tudatos is akarsz lenni egyszerre? Hogyan tudod ezt tudatosan megélni, mikor a szerelem pont a józanságot veszi el?

Gabryel: Test-lélek-szellem szinteken más és más, amit megélhetünk. Test szintjén a hormonok dolgoznak. Isten semmit nem adott fölöslegesen az embereknek, a testet, a vágyakat a Teremtőtől lehetőségként kaptuk, azért, hogy mindezt megéljük és átéljük. Ezek csodálatos dolgok. Ha ez embernek ezzel kapcsolatban blokkjai, gátjai vannak, akkor ezeket nem tudja átélni, viszont minden blokkot és gátlást le lehet küzdeni tudatos munkával.

Hogy hogyan tudok tudatos maradni a szerelem őrületében? Egy szinten nem is baj, hogy a tudatos énünk “elmegy”, hiszen az pont ez az ego, amire a személyiségünket felépítjük. Az ego pedig pont el tudja nyomni a tapasztalásunk valódi megélését. Át kell adni magunkat az őrületnek, a szívnek. Mivel a szív is jellemzően lázadó, ebbe a megélésbe belecsempészhetünk egy kis imát, egy kis meditációt. Van a szerelem, mint őrület és legyen benne egy kis tudatosság is. Amikor ezt egyre magasabb szinten éled meg, akkor az őrület úgymond eltűnik. Átalakul egy selymesebb dologgá. Egy idő után a klasszikus értelemben vett szexualitás is eltűnik, mert az ember túl tud ezen nőni, meg tudja ezt haladni. Ez nem cél, hanem spontán megtörténik. A szexuális energia magasabb csakrákba emelkedik, és az már a megvilágosodás. Ezt természetesen át kell élni. A magasabb tudatossághoz a testen keresztül vezet az út. A szexuális vágyakat, az attól való függőséget nem elnyomni kell, mert az az életünk, a kreativitásunk. Aki elnyomja, az a kreatív, teremtő energiáit is elnyomja. Aki eldobja magától az élvezetet, a testiség élvezetét, az meggátolja azt is, hogy valamilyen művészi ágon ezt a szexuális energiát meg tudja élni. A klasszikus értelemben vett szexualitás tehát eltűnik, ugyanakkor a szexuális energia más típusú megélést, megtapasztalást nyer. A szexuális energia kitisztul, ahogy eléri a szívcsakrát – ezt Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó is megírták a könyvükben -, ezért ezt az energiát a szívcsakráig fel kell emelni. Ezáltal a szeretkezés a szívtérben történik, és ekkor nem alakul ki függőség. Valójában ez a megszabadulás. Nem az, hogy ne csináljuk, hanem, az, hogy ilyen módon az a fajta függőség múljon el, ami egy idő után rombol.

Eljön-e olyan pillanat a szerelem kapcsán, egy olyan magas tudatosság, vagy rezgés, amikor önmagadba leszel szerelmes, önmagadban leszel teljes, vagy ez sosem jön el és mindig szükségünk lesz egy másikra?

Henriel: Attól függ, hogy ki milyen lelkiállapotban, ki milyen lelki és tudati fejlettségi szinten van. Minden egyes ember más előző életekkel, más karmákkal születik a Földre. Más lelkiséggel és mindenki másképp éli meg a szerelmet ezen a Földön. A szerelem akkor harmonikus, ha mind a két fél meg tudja élni, meg tudja valósítani önmagát, ha harmóniában tudnak együtt élni, ha tudják egymást segíteni az útjukon, ha ki tudnak bontakozni, külön-külön is és egyben is. Ekkor ez egy magasabb minőségű szerelem. Mindenkinek mást kell megélnie. Valaki a szerelem által tud feljebb jutni lelkileg, valaki pedig már eleve úgy kezd bele egy szerelembe, hogy már kiteljesedett. Ha ez a kettő összeadódik, lehet, hogy csodák tudnak születni. A lelkek félreérthetetlenül felismerik egymást, a lelki kapcsolódások azonban nem feltétlenül élnek meg minden esetben szerelmet is, hiszen előfordul, hogy a lelkeknek ebben az életükben egészen más feladatuk van egymással.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

A tudatosan megélt szerelem – Gabryel és Henriel

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás