A sivatag csendje messzire hallatszik

„Szerte a világban számos olyan kultikus hely található, – például Jordánia, Egyiptom, Görögország, Peru – ahol az emberi szellem ősi energiái még mindig élnek, és érzékelhetően jelen vannak.

Sokan eljutnak ezekbe az országokba, sok száz kilométert megtesznek, de még sincs birtokukban az a többlet ismeret ’’kulcs’’, amely segítségével megérezhetnék, megérthetnék mindannak a jelentőségét, amit látnak. A szokásos idegenvezetői magyarázatok szerint múltba veszett kultúrák maradványaival találkozunk, holott ezek a helyek mítoszaikkal, szimbólumvilágukkal és szokatlanul erős kisugárzásukkal olyan rezgéseket továbbítanak felénk, amelyek ma is éltetően hatnak túlracionalizált világunkra. Csupán arra van szükség, hogy a titokzatosság ködét eloszlatva a megfelelő megvilágításban igazi valójukban pillantsunk reájuk.

Ezt a ’’megfelelő megvilágítást’’ szeretnénk biztosítani azáltal, hogy felkészült vezetők kísérik a csoportokat, vallási hovatartozástól függetlenül, meditációkat, egyszerű jóga gyakorlatokat, tudatos légzést, valamint elmélyült beszélgetéseket tartanak, hogy a résztvevők a hétköznapjaikban, az általuk elsajátított eszközöket képesek legyenek használni.

Az adott rituálék, ceremóniák, meditációk a Föld legerőteljesebb energiáját sugárzó helyein biztosítják, hogy a résztvevők ne csak vizuális élményekkel gazdagabban, hanem önmagukról és a világról is mélyebb ismeretekkel térjenek haza.

Fontos, hogy a ’’hely varázsa’’ kifejezés tudatos értelmet nyerjen mindenki számára azáltal, ha megértésre talál, hogy őseink nem véletlenül emelték legfontosabb épületeiket, szenthelyeiket pont oda, ahol találhatók.” (Lőrincz Csilla)

Lőrincz Csilla és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás