Élj, mielőtt meghalnál!

Kulturális elkülönültséggel nézünk manapság szembe, mert nem a saját kultúránkat, hanem az emberi elme által manipulált nyugati, divatos irányvonalakat követjük.

Eljön hozzánk Maharishi Bhramananda Yogi Indiából, akit nem befolyásolt a nyugati irányultságú kultúra, sem vallások, sem nemzetiségi hovatartozás. Mondanivalója rádöbbent minket néhány fontos dologra, például arra, hogyan gondolkozzunk az életünkről, hogyan meneküljünk ki jövőnk fojtogató szorításából – ezek életünk igen fontos vonatkozásai.

Az est témája: Élj mielőtt meghalnál!

A résztvevők feltehetnek bármilyen kérdést, pl. Mi romlott el Magyarországon? Mi romlott el Nyugaton, de már Keleten is? Miért élünk nyomorúságos életet? Sokféle filozófiai irányzat, vallás, spirituális és elmekezelő módszer létezik, amelyek legtöbbje nem igazán ad tiszta válaszokat ezekre a kérdésekre. Maharishi Yogi, meggyőződéssel, úgy beszél a dolgokról, ahogy azok a maguk valóságában vannak, egyszerűen, mindenki számára érhetően. Válaszaiban nincs tudományos magyarázat, mert nem az egyetemi oktatás szolgál alapul ezeknek. Az esemény azért rendkívüli, mert az elhangzott kérdésekre adott válaszok univerzális értékűek, a maguk természetességében érkeznek, tiszták, egyszerűek és érthetők, mert az üzenetek hitelesek.

Maharishi Bhramananda Yogi meditációja a II. VNTV Fesztiválon.

Hozzászólás