Mi a véleménye arról a feltételezésről, hogy az emberek agymosásnak vannak kitéve?

Az úgynevezett „agymosással” már a görögök is kísérleteztek. Platón arra jutott, hogy a következő nemzedéket mindig úgy kell nevelni, hogy ne lássák át az egészet, viszont a szakmájukat, és a dolgukat azt elvégezzék. Fontos, hogy az emberek ne lássák egyetemesen a világot. Platón le is írja, hogy az oligarchákat csak úgy lehet szolgálni, hogy ha a szolgák mindig kizárólag csak a saját dolgukkal vannak elfoglalva és nem látják át a nagy egészet.

Most, az internet világában ezt a tudatos butítást hogyan tudják megvalósítani, az árnyékolást fenntartani?

Régen kedvezett ennek, hogy nagyon kevés volt az információ, most pedig túlságosan sok. Mindkettővel lehet manipulálni az emereket. Az agymosásnak az egyik alapja az, hogy olyan híreket kell terjeszteni, azokat tudományosan alátámasztani, amik ellent mondanak a tudatnak, amikkel fel lehet lazítani a társadalmi erkölcsöt.

A gond azonban az, hogy ez már nagyon korán, gyermekkorban elkezdődik, és ez bizony így folyik már tudatosan, több száz éve. A magyar kultúra lebecsülése és az idegen kultúrák felnagyítása a gyermekekben már idejekorán lerakódik. Megfigyelték, hogy az első hat évben a gyermek csak befogad és gyakorlatilag már ekkor elraktározódik az agyukban egy világkép. Ez a tudatalattiban megmaradhat egészen a felnőttkor végéig, és ez úgy hathat, hogy az új információkat megszűrheti, kilökheti magából. További komoly problémát jelent az, amikor szándékosan olyan információkat sajátítatnak el velünk, amik ellenkeznek a természetes és tudatos gondolkodással.

Milyen utalások találhatók erre vonatkozóan a Bibliában?

Nagyon fontos, hogy a Bibliában is benne van ez a tudatellenes gondolkodás akkor, amikor a zsidó teremtés történet azt mondja, hogy „- ne egyél a tudás fájáról, mert ha eszel róla, meghalsz”. Miután ettek róla, kérdi az Isten, hogy miért ettél a fáról, és akkor azt mondja a férfi, hogy „- mert a nő mondta”. Erre az Isten a nőt másodlagossá fokozta. Kialakított ezzel egy felsőbbrendű apa szerepet, ami a mai napig megmaradt az iszlám és a zsidó vallásban. Az, hogy az asszony egy alábbvaló teremtés, már eleve egy tudatmódosítás a gyerekeknél. A másik pedig az, hogy a tudatot, a tudatos gondolkodást, az érzelmeket dogmásítja, elraktározza, s onnantól kezdve mindig arra kell figyelnünk, hogy átdolgozzunk minden új információt úgy, hogy megfeleljen ezeknek a dogmáknak. Ez az igazi nagy agymosás.

Az eredeti Ószövetség – amit Bodonyi József könyvében megjelentettek – egy irányba konvergálja a tudást, a hitet és az érzelmeket. Az embernek van szellemi, testi, és tudatos szintje. Az Ószövetség azt mondja: „Egyetek e fa gyümölcséből, mert ez a Tudás Fája, melyen át Nektek égi hatalmat adok. E fa addig termi gyümölcsét, míg megszerzitek mindazt a tudást és bölcsességet, amely szükséges nektek ahhoz, hogy a Föld Urai legyetek. Mert nektek adom ezt a földet, tegyétek az én országommá.” És amint ettek a tudás fájának a gyümölcséből, érezték Isten erejét magukban.

Ha pici gyerekkorban ezt rögzítenék a gyerekek fejében, mondjuk az óvodában, akkor ez egy nagyon jó dolog lenne. Az úgynevezett szellemi, valamint a fizikai világkép egy irányba hatna. Erről szól az Evangélium is és sajnos ezt zavarja össze a zsidó teremtéstörténet. Nagyon fontos lenne, ha ezt tanítanák. Egy pszichológusnak, egy akadémikusnak, egy pedagógusnak, aki meghatározza az értelmi oktatást annak kötelessége lenne észrevenni, hogy ezek a tanok, amiket tanítanak az iskolákban, azok alá vannak rendelve bizonyos manipulatív tevékenységeknek. Egy pszichológus nem mehetne el hang nélkül Mózes törvényei mellett. Neki ezt észre kellene vennie. Ugyan így egy szociológus, egy pedagógus, egy jogász és egy politikus sem tehetné ezt. Gyakorlatilag mindegyiküknek van ebben felelőssége.

Nagyon oda kellene erre figyelnünk, mert ez határozza meg a jövőnket. Az agymosásnak a tízparancsolata kimondja, hogy egy országot úgy lehet meghódítani, ha az értelmiség agyát átalakítják. Elég csak a családfőnek, vagy a közösség vezetőjének az agyát, mert onnantól kezdve ő zsarnok lesz, ezt fogja kötelezővé tenni mindenkire nézve, és így kiválóan ki lehet zsákmányolni egy egész népet, földrészt, és akár az egész világot.

Szerkesztette: Horányi Ágnes

Hivatalos tömegmanipuláció és agymosás – Facsar Imre tanár urat kérdezzük

3 Kérdés | 0 Comments

Hozzászólás