Kérdezzük meg a XXI. század emberétől, hogy odaadná-e a sikert, a hírnevet, a névtelenségért cserébe? Vagy választaná a hosszú egészséges, boldog életet valahol egy Isten háta mögötti kis faluban családjával, gyerekével? Nem akarná a világot meghódítani, nem akarna akadémiai széket, Nobel-díjat, szántana, vetne, aratna, együtt élve a természettel.

Világhírnév, az örökké emlékszünk majd rá, róla szólnak majd a történelemkönyvek, mennyire befolyásolja a vágyakozó embert, merthogy minden úgy született, úgy keletkezett, hogy valamit a fejébe vett, és eszelős módon véghez vitte akaratát.

De mindig így volt ez?
Nem. Volt egy prototípus, amit az öreg Isten készített, aki az Aranykorban élt. Az Aranykorban lévő emberek békében és boldogságban éltek, évente ötször arattak, nem volt szükségük állatokat ölni, hiszen a természet tálcán nyújtott mindent, amire szükségük volt. Nem voltak mérgező növények, nem voltak mérges kígyók, nem voltak vadállatok, hanem abban a programban minden a boldogságról, a fényről és a természet rendjéről szólt.
Máris hallom a kérdést: – Akkor mi lenne most az emberiséggel, hogyan jutottunk volna el a Holdra, hogyan gondolkozhatnánk a Mars expedíciónkon? Igen, ez egy nagyon jó kérdés. Mi az élet célja, egyértelműen a boldogságot keressük minden pillanatban, a békét és a szeretetet?

Mi az élet célja? – teszem fel újra a kérdést egy karrieristának. A siker, a hírnév és ezért szinte bármit bármikor megtesznek. Erre mondja egy tanult barátunk, hogy az egész világ elkurvult, és már csak az árról vitatkozunk. A mai kor embere a bűnbocsánatban hisz, amivel szentesítette bűnösségét.
A vágyakozó ember, aki vágyik birtoklásra, vagyonra, pénzre, nőre, férfira, mindent feláldoz célja elérésére, cserébe háborgó lelke, betegségei, fájdalmai, gyötrelmei kísérik át egész életét.

Ott van a kis szerzetes, aki nem lop, nem csal, még a cölibátust is betartja, tiszta tekintetű. Ő, aki ott él fenn a falvakban, Ő, aki megtestesíti a természet rendjét, Ő az aranykor képviselője.

Melyik utat választjuk? Azt látjuk, hogy a bűnbocsánattal átitatott bűnös emberiség ma a végkipusztulás felé totyog. Ő a felülírt, átalakított software alapján működik.

Melyik a járható út? Mit adnál oda a nyugodt boldogságért, amikor egyszerűen csak Isten bolondjának bélyegeznek meg? Le tudnád-e tenni a pénzt, paripát, fegyvert? Remélem, nem tűnik nagyképűnek a kijelentésem, de amikor megválaszoljuk ezt az „egyszerű” kérdést, akkor el fog dőlni az emberiség sorsa.

Részemről inkább Isten bolondja leszek, megyek a fatelepre deszkáért, szegért, festékért, és beiratkozok egy hajóépítő tanfolyamra.

Ja-ky?

A nagy kérdés

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás