Olyan dolgokat tudsz megtanulni, amire van mintád. De hogyan tudnál boldog lenni, amikor az életedben, sem a nagyszüleid, sem az őseid életében nem tudtál igazi boldogságot megtapasztalni?

A tudatalattiból kell előrángatni azokat a mintákat, amik még emlékeznek arra az ős-boldogságra, ami az ősök-ősének a tapasztalása volt. Ezt az állapotot kell elérni. Ezt hívhatjuk forrás állapotnak, szeretet tudatállapotnak, de hívhatjuk bármi másnak is. A boldogság úgy tanulható csak, ha nem az eszünkkel próbáljuk megvalósítani, hanem a szívünkön keresztül érjük el az ősi forrásunkat. Az agyunkból nem tudunk boldogok lenni, mert ez egy egészen más érzelmi állapot. Olyan, ami nem tanulható. Még egy dolog, amit nem tudunk iskolában megtanulni.

Ha a tudatalattit folyamatosan telerakjuk azokkal a félelmekkel, hibákkal, azon őseink gyötrelmeivel, akik annak idején már ugyanúgy nem tudtak boldogok lenni, mint ez a mai társadalom, akkor a tudatalattiból nagyon nehéz ezeket a mintákat felhozni. Először mindig a tudatalattit kell teljes egészében kitisztítani ahhoz, hogy el tudjál jutni a tiszta forráshoz. Amikor már a tudatalattidból, a szabad akaratod által kitakarítod a magadban hordozott, a tiszta szeretettől elválasztó, sérült, ősi mintákat, és tudatosan te döntöd el, hogy miket engedsz oda be, akkor már a saját mestereddé váltál.

A tudatalattival pedig akkor tudsz a legtisztábban, az érzelmek nyelvén, a színekkel, szimbólumokkal, hővel, fénnyel – mindennel, aminek a nyelvén ért – kommunikálni, ha az elmédet lekapcsolod.

Hagyjuk már az agyunkat másra, a szívünket vigyük fel a padlásra!

A XXXI. Kombucha Nap üzenete

Miért is kell eljönni oda? Nem azért, hogy a Kombuchát, vagy Jakab Istvánt éltessétek, csodáljátok, nem azért, hogy a termékekkel találkozzatok, hogy vásároljatok karácsonyra, hanem azért hogy megfürdessétek a szíveteket.

Mit jelent az, hogy a szívet fürdetni?
Minden nap fürdünk, mosdunk, meditálunk, csilingelünk, kattogunk, kommunikálunk, de ettől sokkal többről van szó. Az előadásokból meg fogjátok érteni, hogy mi az a tanulhatatlan boldogság, ami a szív térből tud csak fakadni, az, amit már elfelejtettünk.
Az egész nap üzenete az, hogy az igazi boldogság nem tanulható, ugyanakkor mégis tapasztalható.

Jakab István

Lehet-e tanulni a boldogságot?

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás