A ráció már nem elég!

Kedves nézőink! Oldalunkon karbantartási munkálatok folynak, ezért a videók lejátszásánál problémák lehetnek. Megértésüket köszönjük!

 

“A gondolat, a tudat teremtőerővel bír, és igenis képesek vagyunk befolyásolni sorsunkat. A kérdés csak az, hol a határ. Lehet, hogy nincs is határ, de arra tanítottak minket, hogy van. Ezért azt gondoljuk, hogy az egyik dolgot még megtehetjük, a másikat már nem. A határokat is magunk teremtettük.

Ezt a gondolatot azonban nagyon óvatosan kell kezelni, mert ha azt mondom, hogy nem hiszek a határaimban, dönthetek úgy is, hogy leugrom a tizedik emeletről és megnézem, mi történik. A baj ott van, hogy lehet valamivel nem azonosulni gondolatban, de az nem biztos, hogy az egységben van a mélyhitemmel. Mindig az fog történni, amit legbelül a bevésődés diktál.

Nap, mint nap teremtünk. Nem értem, az emberek, hogy nem veszik észre, hogy minden úgy történik, ahogy akarják. A legtermészetesebb dolgokat is előbb elképzeljük. Azt, hogy kikelek az ágyból, ugyanúgy egy döntés előzi meg, mint bármely más tettemet. Hiába csörög az órám, ha úgy döntök, hogy még alszom tíz percet, akkor az fog történni.

Ha tudatosítanánk, hogy milyen szinten tévesztjük meg olykor önmagunkat, akkor rá kellene jönni arra, amit a tarot kártya első lapja mutat: a Mágus én vagyok. 
Ha valami nem sikerül, de azt hisszük, hogy akarjuk, csak mögé kell nézni és kiderül, hogy a mélyben nem akarjuk. Csak ezzel nehezebb szembenézni. A bensőnk egy “labirintus” nem könnyű benne kiigazodni. És csak rációval megközelítve, lehetetlen feladat!”

Kaló Jenő

happy wheels 2 demo

Kategóriák:

Üzenet

Hozzászólás