A hallgatásod ára. A kummantásod ára. A bégetésed ára… Ha most hallgatsz

Kiábrándultan a világ dolgaiból, mindenkinek jogában áll hallgatni. El lehet bújni a csendben, kényelmes, puha, láthatatlan csendben. Attól a világ megy a maga útján. Mindenre találhatsz kifogást, hogy nem vitatkozol, értelmetlen, érdektelen, csalódtál. Sikertelenségedet belevarrhatod más nyakába, végig keseregheted az életed. Jogodban áll. Megteheted, hogy elfordítod a fejedet, beveszed a leszarom tablettát és közben természetesen toleráns, hívő, családját szerető embernek gondolhatod magadat.

Aztán eljön egy kínos pillanat. Talán már ma, vagy egy év múlva, vagy mikor már életed vége felé jársz.
A hallgatásod következményei kopogtatnak. Most nem szólsz, mikor alapvető emberi értékeket bontanak.
Nincs jelentősége a családnak. Aki elköteleződik a választottja mellett, az áldozat, lúzer. Majd mikor belenézel a gyermeked – unokád révült tekintetébe, mert most engedted, hogy olyanok diktáljanak, akik legalizálni akarják a narkót, mikor az unokád az oviból hazajön és meséli, hogy papás-papást játszottak, és az milyen cool, mikor idős emberként nem kellesz, mert nyűggé váltál, mert ma engeded, hogy a tiszteletet megtagadók alakítsák a sorsodat, mikor fehér emberként kisebbségbe kerülsz, mikor a Haza szeretete szitokká válik. Mikor esetleg hited miatt megbélyegeznek azok, akik ma vallásszabadságot, emberi jogokat hirdetnek:

Na akkor maradj csendben. Nagy – nagy magányos csendben. Mert megérkezik a mostani hallgatásod számlája. Játssz nyugodtan egyenlősdit!
Legyél trendi! Carpe diem! A számlát kiállítják neked is!

Laza Ildikó (jogo) megosztása, nem megosztó, ébresztő!

A hallgatásod ára

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás