Ősi gyógyír a XVI. századból!

Tudjuk az emberiség teljes történetét végigkísérte a gyógynövények használata. Már az ókori kultúrákban több ezer gyógynövényt ismertek és használták betegségek kezelésére. Manapság, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, és a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, vissza kellene térnünk gyógynövényeinkhez, amelyekkel a Teremtő az idők kezdete óta megajándékozott bennünket.

Az elmúlt években világszerte óriási érdeklődés és kereslet mutatkozik a növényi eredetű anyagok, a természetes gyógymódok valamint a növényi alapú gyógyhatású termékek iránt, de azt kevesen tudják, hogy a középkori és újkori szerzetesek hatalmas tapasztalata és tudása máig meghatározza a fitoterápiát. A kolostori gyógyászatban használt szerek közül sok nagyszüleink idejében is jól ismert volt, néhányukat napjainkig megőrizték családi hagyományok.

Egy ilyen, a XVI. századból ránk maradt kincset ismerhetünk meg, amely a mai kor emberének is számos alkalmazási lehetőséget kínál.

Dr. Losonczy Levente és Jakab István beszélgetése.

Az Arquebusade Herbal Water bőrápoló elixír 75 gyógynövényből megvásárolható a Viva Natura webáruházban!

LETÖLTÉS
Ősi gyógyír a XVI. századból! (Teljes könyv)

Hozzászólás