Hogy mit gondolok, mi lenne ha az emberek kapnának egy napot, amikor mindenki teljesen szabadon, azt tehetne büntetlenül, következmények nélkül amit csak akarna? Önzőségnek tűnhet elsőre, hisz mindenki magára gondol, hogy csak vele történjen meg..csak ő kívánhasson, én sem vagyok ez alól kivétel..

Tény, én soha nem adnék egy “hétköznapi “ ember kezébe ekkora “hatalmat”. Pontosabban az emberek tudatának, hiszen tudat alatt folyamatosan teremtünk minden percben. Hogy mi történne ,ha egy napig minden ember azt tehetné, amit csak akar?

Valószínűleg, ahogy most állunk, lesarkítva, mindenki a pénzbe fulladna bele, mert csak az lebeg a társadalom nagy részének a szeme előtt. Ha lenne egy napom.. csak nekem, soha többé nem lennének mindennapok, szürke hétköznapok.

Fordulna a világ, helyet cserélne a látszat és a mögöttes tartalom. Megállítanám az időt, mindaddig amíg nem kerülne minden a helyére. Mindenki arra koncentrálna amiért született: Tanulni, tanítani, tapasztalni, fejlődni, szeretni! Nem akarná többet senki azt a hamis illúziót ami eddig volt, ha megtapasztalhatná a valóságot.

Ezalatt az egy nap alatt ha tehetném, kinyitnám az emberek szívét, eltörölném a pénz fogalmát ,mintha soha nem is létezett volna, hogy ezáltal megtanulják mi a különbség ár és érték között. Az anyagi világgal teljesen ellentétes rendszert tapasztalhatnának meg ,ami ma is létezik valahol a felszín alatt, csak nem tudatosan vesszük ki a részünket belőle, a karma törvénye alapján lenne bármilye bárkinek ,az alapján hogy mennyire tud őszintén szívből adni, feltétel és elvárás nélkül cselekedni, jót tenni másokkal. Hogy érezhesse minden ember, hogy mekkora ajándék az életünk.

Hogy a hétköznapi csodákat is észrevegyük. A napsugarat, az egyszeri és megismételhetetlen színpompás naplementéket ,a felhők formáját az égen, ami könnyet tud csalni az ember szemébe olyan csodálatos tud lenni, nem is gondoljuk milyen szerencsések azok akik ezt láthatják. Az eső illatát, hogy figyelni tudjunk a jóleső érzésre ,ahogy az esőcseppek végig gördülnek a testünkön egy forró nyári délután, kit érdekel, hogy elmosódik a sminkünk vagy vizes lesz a ruhánk vagy ha fázunk, a libabőr is az élet jele, örülnünk kellene, hogy megtapasztalhatjuk. Az hogy láthatjuk ezt a csodálatos világot, a természetet, az embereket, érezhetjük saját szívünk dobogását, a másikat, a bőre tapintását ,az ételek ízét, a különféle érzelmek kavalkádját amit a történések és mások kiváltanak belőlünk. A természet hangjait, egy zenét, annak az embernek a hangját aki fontos számunkra, megtapasztalni a nyüzsgést és a csendet. Örülni a reggeleknek, tisztelni a körülöttünk lévő világot és szeretni magunkat benne feltétel nélkül. Ezeket és még millió hasonló érzést átadni másoknak hogy megtapasztalják mit jelent valójában jelen lenni, hogy ne csak az anyagi világ útvesztőjében szédelegjenek folyton a múlton és a jövőn tépelődve. Megtanulni boldognak lenni és ezt az állapotot a végtelenségig fejleszteni. Hogy ne csak akkor értékeljünk valamit ha már nincs. Megnyitnám a kapukat a két világ között, hogy a szellemvilágtól megerősítést kaphasson mindenki arról ami a háttérben zajlik..talán annak akit mindennél jobban szeretnénk akár egy pillanatra is még egyszer újra látni, hallani,…elhinnénk, hogy semmi sem fontosabb a szeretetnél és annak a jelenben való megélésétől.

Az ember idővel rájön, hogy egyedül érkezett ebbe a világba, s egyedül távozik. Hogy e két esemény között mi történik, kizárólag tőle függ. Senki nem tudhatja, mennyit tölt itt, ezért a jelenben él, kiélvezi léte minden pillanatát. Idővel  megérti, hogy nem az a fontos, mit hozott a bolygóra, hanem az, mit hagy maga után…

Aztán mikor véget érne ez a nap és eljönne egy új, mindenki elmondhatná büszkén: méltók vagyunk rá ,hogy emberként élhessünk ezen a Földön.

Görgei Carmen

Görgei Carmen: Mit gondolok?

Mesélem a mesém | 0 Comments

Hozzászólás