Amikor a félelem elveszti az erejét

“Félsz a belső élettől. Úgy érzed, hogy abban a pillanatban, amint belső életbe kezdesz, teljesen elveszel. Azt is gondolhatod, hogy a belső élet elfogadásával légvárakat építesz. Végül azt is érezheted, hogy a belső élet elfogadásával drága életedet egy üvöltő oroszlán szájába veted, aki teljesen el fog nyelni téged és külső életedet.

Számtalan édes álmod van. Valóra akarod váltani ezeket. Minden álmod élvezni akarja a világot. Hatalmas erődet szeretnéd felkínálni a nagyvilágnak. Úgy érzed, ha belső életbe kezdesz, megfosztanak ezektől a felbecsülhetetlen eredményektől. Tehát itt az ideje, hogy megjelenjen a félelem, és természetesen visszarettensz a belső élettől. Elkezd kínozni a félelem. Megpróbál korlátozni és megkötni. Szerencsétlen módon, életed utat enged ennek a sajnálatos téveszmének.

De ha régóta dédelgetett félelmedet egyszer, csak egyetlen egyszer, mindennek energiát adó meditációd segítségével bevinnéd a belső világba, meglátnád, hogy a félelem ott puszta létét is elveszíti. Egy szempillantás alatt eggyé válik belső életed lendületes erejével.

Ha valóban birtokolni akarod a külső világot, először a belső világot kell birtokolnod, és nem fordítva. Ha valóban élvezni akarod a külső világot, először a belső világot kell élvezned és nem fordítva. Ha szíved arra sóvárog, hogy az emberiséget szolgálja, először a belső isteniséget kell szolgálnod. Csalhatatlan ez az igazság.”

Sri Chinmoy: Belső ígéret

Amikor a félelem elveszti az erejét

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás