Megszabadulás a változáson keresztül

A megvilágosodás nem pusztán a folyamatos belső és külső konfliktus végét jelenti, hanem a szüntelen gondolatáramlás borzasztó szolgaságának a végét is. Milyen döbbenetes is a felszabadulásnak ez az élménye!
Amikor a kényszeres küzdelem megszűnik, a Létezés öröme áramlik minden tettedbe. Amint figyelmed a Mostra irányul, jelenlétet, nyugalmat, békét fogsz érezni.

Az igaz megváltás megszabadulás a kényszeres gondolkodástól, a negativitástól, s mindenekelőtt a múlttól és a jövőtől mint pszichológiai szükséglettől.Az igazi változás mindig belül, nem pedig kívül megy végbe. Találd meg belül a Mostot! Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, jelenléted megérinti, s hatással lesz rá a belőled sugárzó béke – akár tud róla, akár nem.Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.

Bármilyen külső feltétel, amely ellenállást vált ki benned, megváltoztatható vagy feloldható az elfogadáson keresztül. Ez igen jelentős átalakító erő mind a helyzetekre, mind az emberekre nézvést. Ha a körülmények nem változnak meg azonnal, a Most elfogadása képessé tesz, hogy felülemelkedj rajtuk. Így is, úgy is szabad leszel.Ha olyan helyzet adódik, amellyel meg kell birkóznod, cselekvésed akkor lesz tiszta és mélyreható – és még inkább hatásos – amennyiben a jelen pillanat tudatosságából származik. Nem az elméd múltbeli kondicionálása által meghatározott reakció lesz, hanem a helyzetre adott intuitív válasz.Legyél alkimista! Változtasd az alapfémet arannyá, a szenvedést tudatossággá, a szerencsétlenséget megvilágosodássá.

Echart Tolle

Megszabadulás a változáson keresztül

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás