Tanulás a hatodik érzékkel, extraszenz érzékeléssel

Az emberi elme hatalmas dolgokra képes, de egyenlőre szunnyadnak ezek a képességeink és türelmesen várnak, hogy felébresszük őket. Most csak teletömjük, túlterheljük töménytelen mennyiségű információval és adattal, kőkorszaki módon, még mindig magolva, ismétléssel, hatalmas erőfeszítések árán tanulunk és próbálunk tárolni hatalmas és felesleges anyagokat.

Az információk forrása is kétséges, ma már szinte lehetetlenség eldönteni, hogy mi az igaz és mi az, ami valótlan. A megfelelő tudás nélkül pedig senki sem boldogulhat. Nagy a nyomás, erős a tudás kényszer, arról nem is beszélve, hogy van bennünk egy természetes tanulási, fejlődési vágy is arra, hogy egyre többet és többet tudjunk.

Vajon az elme tényleg arra való, hogy tároljuk benne az információkat és megállás nélkül feldolgozzuk azokat? Miért érdemes és hogyan lehet az elménk természetes, intuitív, extraszenz érzékelését felébreszteni? A “Mesteri Elme” már nem kiváltság, nem is csak egy fantasztikus lehetőség, hanem jelen korunk tudati és információs forradalma miatt lassan létkérdés.

Deák Rita, Dr. Földes László és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás