Élsz, vagy egy gép vagy csupán?

Tudod nem az a fontos, hogy mit teszel, hanem az, hogy miért teszed? Egy gép vagy akinek megtanították, hogy mi a helyes vagy végiggondoltad, átérezted és döntöttél. Válassz célokat és kövesd a célhoz vezető utat!

Mi Neked a fontos, minek adsz jelentőséget: Viselkedel, hogy jónak lássanak vagy a szíved szerint cselekszel? Nem a hagyományokról, vagy a szülők iránti tiszteletlenségről beszélek, hanem az önállóságodról. Amire vevő vagy azt alkalmazd, nézz a dolgok, események, az élet üzeneteinek a mélyére!

A felnőtté válás egyik kritériuma, hogy a saját utadat járod, vagy másoknak akarsz megfelelni? Meddig vársz még? Mikortól leszel a saját életed főszereplője? Segíteni másoknak csak akkor tudsz, csak akkor leszel képes, ha megtapasztaltad, amiről beszélsz, addig csak ötletelsz. Egyébként sosem másokért vagyunk felelősek, hanem Önmagunkért. S ha ezek nem csak szavak, kifejezések, akkor tudod, hogy az Önmagadért érzett felelősség tesz Téged alkalmassá, hogy átgondold a napjaidat és másokért is tegyél nap, mint nap, hiszen, akik a környezetedben élnek tükröt tartanak és Te is nekik. Rájössz majd, hogy kivel mi a dolgod és mit tanít neked ÖNMAGADRÓL! Óriási tanulási lehetőség van ebben, ha kinyitod rá a szemed!

Kaló Jenő

Élsz, vagy egy gép vagy csupán?

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás