Földi mandula, az egészség kicsiny gumója

„Vallom az evolúciós étrend alapelvét: „Ne fogyasszunk olyan élelmi anyagokat, amelyekhez az emberi szervezet a törzsfejlődés során nem szokott hozzá, vagy amelyek az emberi szervezet számára károsak, idegenek!”… – Dr. Andor Ákos

Évente hozzávetőlegesen 13 kg mérget viszünk be a szervezetünkbe, ami egy darabig ezt tolerálja, küzd ellene, erőlködik a feldolgozásával, a megemésztésével, a kiürítésével, majd elgyengül és teljesen lecsökken az ellenálló képessége, az ereje.

Ennek felismerésére az egészségtudatos táplálkozás egyre határozottabban terjed és a csillagos egekbe emelte az egészséges ételek, alapanyagok árát. Szerencsére van még olyan kiaknázatlan, egészséges élelemanyag, a földi mandula, ami már az ókori Egyiptomban is nagyon népszerű kultúrnövény volt, hazánkban pedig még mindig közönséges gyomnak számít, pedig alternatívát adhat szegmenseiben a glutén és a magas keményítő tartalmú gabonák kiváltására.

Mit tartalmaz a földi mandula és miért kiváló alapanyaga az egészséges táplálkozásnak? Milyen prevenciós és jótékony egészségügyi hatásai vannak?

Dr. Andor Ákos és Jakab István beszélgetése.

Manduella földimandula panír és liszt

A Manduella hántolt földimandula panír és liszt megvásárolható a Viva Natura webáruházban:

Hozzászólás