Milyen élelmiszermérgekkel találkozhatunk a boltokban?

Milyen élelmiszermérgekkel találkozhatunk a boltokban? Hogyan tudjuk abbahagyni, hogy tovább mérgezzük magunkat? Az alap élelmiszerekre különösen oda kell figyelni, mint a só, az olaj, vagy a “szívbarát” margarin, a liszt, a tej és a tojás. Honnan tudjuk, hogy mit vegyünk meg?

Milyen további aspektusokra kell odafigyelni korunk előrehaladtával? A folyadékfogyasztás mennyisége és hogyanja szintén nem mindegy! Kevés folyadékbevitel esetén dehidratáltak leszünk, de ha hirtelen sokat iszunk, akkor meg vízmérgezést kapunk. Van-e valami egyetemes igazság e tekintetben?

Egy biztos, hogy folyamatosan foglalkoznunk kell ezekkel a kérdésekkel ahhoz, hogy egy egészségesebb minőségibb életet éljünk!

Béky László és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás