Látunk BOLDOG embert magunk körül?

Az oktatási rendszerünk erőszakos és még a mai napig is a tekintélyelvű Mária Terézia-féle “kellenek a jó alattvalók” típusú mentalitást betonozza be. Ma a hetedikes gyerekemre olyan terheket erőszakol a NAT, amelyet én még gimi első osztályában tanultam például kémiából vagy fizikából, de a többi tárgy is felülmúlja a korosztálynak adekvát tananyagot. Miért kell atomfizikust képezni a gyerekekből? Miért nem lehet azt a tananyagot tanulnia, amire valóban ÉRETT a korosztályának megfelelően!? Miért nem hagyunk szabadidőt nekik? Hová rohanunk? Miért vesszük el intézményesítve a gyerekkorukat?

A gyerekekből ennyi lexikális anyag tök felesleges magoltatása okán (miután nem érett még az anyag értelmezésére sok esetben) korán kifogy a lelkesedés…..ennek így nincs értelme! A pedagógusok is belefáradnak ebbe….sőt az egész társadalom unja már ezt az intézményesített, mindent agyonszabályozó és ÉLET-ellenes oktatáspolitikát! Nekünk szülőknek szinte nulla a beleszólási jogunk lassan. Elvették a magántanulás lehetőségét, és most arra készülnek, hogy akik nem vesznek részt szakképzésben még azt a kevés családi pótlékot is megvonják…..de arra bezzeg van adófizetőktől elvont pénz, hogy a pici gyermeket beadjuk bölcsődébe és ne az édesanyja nevelje szeretetben az otthonában, hanem a kisgyermekeink is már “intézményesítve” lesznek és ezért a magyar állam fizet mintegy 40EFt-ot az édesanyáknak! Mert annyira fontos, hogy az anyák erősítsék ezt a dübörgő gazdaságot, például excell-tábla töltögetéssel vagy valamilyen csinovnyik-munkával, hogy még a gyermeküket is adják el a rendszernek, majd ők vigyáznak rájuk…

Dejavu-m van, valamikor az 50′-es években csináltak az anyákból munkásnőket, elvtársnőket tömegesen, igaz? Hiányzott Rákosi, vagy életre kelt talán?

Teljesen torz agyszülemény amelyet jelen időszakban ránk erőszakolnak! Ha nem hagynak a tudatosodó embereknek SZABADSÁGOT és valós és rugalmas választási lehetőségeket, szabad levegőt a szülőknek, akkor biztosak lehetnek benne, hogy egyre többen vándorolnak ki a családok külföldre és a jobboldali gondolkodásom ellenére nem rájuk fogunk szavazni 2022-ben!

Látunk BOLDOG embert magunk körül? Nem sokat, igaz? Hogy mutatunk példát a felnövekvő generációknak? Ez a mai rendszer ezt termeli ki, a kiúttalanságot, a stresszt, az állandó megfelelési kényszert és a végén a betegségeket. Nekik is ezt az utat szánjuk? Ha nem történik változás, akkor nem lesz itt fejlődés, sőt…

Hámori Mariann

Látunk BOLDOG embert magunk körül?

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás