Dr. Csicsor János – A mikrobiom rejtélyei. Evolúció tudatos táplálkozás. Vega? Ketogén? Paleo? Gabona?

A táplálkozástudományban rendkívül érdekes dolgokra bukkanhatunk, ha megvizsgáljuk magának a táplálkozásnak az evolúcióját. Mit ettek az őseink? Az idők folyamán megváltozott, újonnan bejött élelmezési alapanyagokhoz tudunk-e alkalmazkodni? Mik azok az élelmiszerek, amik a magyar, valamint az európai ember bélflórájának valók?

Az emberi test tökéletesen tudja, hogy mi a jó neki, hogy mire van egészen pontosan szüksége, csak mi nem tudjuk ezt.

Ha megértjük saját testünk üzeneteit, ha odafigyelünk az étkezésünk okozta hatásokra, azok következményeire, akkor rá tudunk jönni, hogy melyik fajta táplálkozás lesz a számunkra a megfelelő. Azt, hogy hogyan táplálkozunk, hogy milyen diétát követünk, magunknak kell felfedeznünk, hogy mi a jó nekünk. Nem feltétlenül kell leragadnunk egyféle táplálkozásnál, hanem célszerű tudatosan vegyesen alkalmazni ezeket, és hozzáigazítani a mindenkori, aktuális életvitelünkhez. Ha valami nem jó, azonnal jelez a szervezet. Figyeljünk oda a testünkre, ne teremtsük meg a súlyosabb problémákat!

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen táplálék mit okoz, miért van rá szükségünk, és hogyan reagál rá az emésztőrendszerünk. Az emésztőrendszerünk egészségéért, vagy az egészségének helyreállításáért nagyon sokat tehetünk!

Dr. Csicsor János előadása a 37. Viva Natura Országos Forgalmazói Konferencián.

Kategória: Rendezvények

Hozzászólás