Szupertudatosság vagy, vagy a mentális gépezet rabszolgája?

Életünk maga a pokol. A kinti világ egyre borzalmasabb. Mindenki inkább a virtuális, biztonságos online térbe menekül, és észre sem veszi, hogy már egy pár éve ott tölti élete java részét.

Önként vonultunk be a mentális gépezet karanténjába. Kint egyre nagyobb a stressz, a világunk szépen omlik össze, miközben a képernyő néhány fizikális életfeltétel kivételével, megad minden kielégülést, és még annál is többet az emberi elme számára. A digitális, virtuális computervilágban rejlő inger és izgalom kimeríthetetlen és végtelen. Úgy tűnik végleg elszakadunk attól, akik valójában vagyunk.

Ha elveszed az emberektől ezt a végtelen ingerforrást, őrjöngeni kezdenek. Nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is. Lassan nem mondhatjuk el magunkról, hogy civilizáltak és intelligensek vagyunk! Süllyedünk mélyen a tudatküszöbszint alá, és elképzelhetetlen következményei lesznek a földi együttélésünknek, ha nem fogjuk fel végre azt, hogy mit művelünk most!

Hogyan tudunk kilépni a Föld értelmetlen káoszának közepéből, hogyan tudunk felébredni a látszatok játékából, hogyan tudjuk ledobni magunkról a mentális gépezet rabláncát?

A beszélgetésben ígért ajándék könyvrészlet ITT TÖLTHETŐ LE!

EzVanZsac és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás