Felvásárolták a világ aranyát

Miért van az, hogy a világbankok gyűjtik az aranyat, szinte már mindent felvásároltak, ugyanakkor a mi szánkba tömik az üres pénzt? Mi lesz itt? Mindenki egy újraindulásra számít. A régi rendszer azonban nem töltheti be az újat, nem folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk, nem tehetünk úgy, ahogy eddig, nem nézhetjük tétlenül, ahogy az IMF végleg eladósítja az országokat és az embereket.

Hogy miért kell beszélnünk az aranyról akkor is, ha sokan vannak olyanok, akiknek még ennivalóra sincsen? Azért, mert az emberiség történelme során mindig az arany volt egy új világ bizalmi alapja, az újrakezdés záloga.
Mit tegyen az, akinek már kenyérre sincsen pénze? Mit érdekli őt, hogy a világ hatalmas ágai mennyi aranyat halmoztak föl?
Az arany felvásárlásán keresztül nagyon jól látszik az a mechanizmus, amit minden más iparág is követ. A meglévők a státusz quo-t úgy akarják fenntartani, hogy minden mozdítható fizikai értéket begyűjtenek annak reményében, hogy az új világ is róluk szólhasson. Ki tesz róla, hogy ne így legyen?

Ez most csak egy szegmens a gazdasági világválság kezdetén. Ki hogy reagál a várható jövőre? Ne ringassuk magunkat álmokban, hogy minden úgy lesz mint régen, mert már sosem lehet úgy. Az viszont rajtunk múlik, hogy ez a jövő az emberiségről és az emberségről, vagy a további népirtásról és az ember hülyítéséről fog szólni. A gazdasági világvírus és a koronavírus nem szól másról, minthogy ébredj föl drága embertársam!

Juhász Gergely és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás