A koronavírus utat mutat és lehetőséget kínál

“Az emberiség talán még sohasem került ilyen helyzetbe, ami most van. Sokan jó ideje tudjuk, hogy a jelenlegi rendszer nem működik jól, az emberiség tévútra került, szennyezi a földet, felemészti az erőforrásokat, a gazdasági olló durván nyílik, az értékteremtővel szemben a haszonlesők érvényesülnek, a közösségek, sőt, most már a családok is széthullnak. Az ember gyermekeit odaveti a rendszernek, mint a nagy gépezet alkatrészeit, öregjeit kiselejtezi.

Sorsdöntő idők előtt állunk. Már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt. A koronavírus éppen a legérzékenyebb dolgainkra világít rá. De vigyázat! Mert kétféle kimenetel lehetséges:

Az országok mindent bevetnek, megszorításokat hoznak, a vállalkozások újabb hiteleket vesznek fel, és ezzel gyakorlatilag minden korábbinál keményebb eladósodás, függőség alakul ki. Az elit uralma soha nem látott mértékig megnő, hiszen az emberiség megkóstolta, milyen az íze annak, amikor nincs alatta biztos talaj, munka nélkül marad, vagy folyamatosan a munkanélküliség veszélye fenyegeti, és képes lesz a legmegalázóbb éhbérért, a legmegalázóbb körülmények alatt is dolgozni. Minden lépése kontrollált lesz. Az lesz csak az igazán orwelli világ.

A másik lehetőség:

Az emberiség képes feleszmélni, újraértékeli a dolgokat, kidobja a fölösleget, a hamisat, az álságost, a hazugságokat, az urizáló és tekintélyelvű politikusokat, a haszonlesőket, a manipulátorokat. Visszaveszi rég elvesztett függetlenségét, önállóságát, de főleg a méltóságát. Helyi közösségeket hoz létre, amelyek saját maguk dönthetnek sorsukról, arról, hogy milyen tevékenységeket kívánnak folytatni. A közösségekben mindenki érvényesülési lehetőséget kap, valóban azt az alkotó tevékenységet folytathatja, amiért erre a Földre született.

Ez a hetekig, sőt, hónapokig tartó átmenet mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy átgondolja életét. Annak is, aki meg tudta őrizni munkáját, de most a korlátozások miatt nem szervezhet magának programokat, nincsenek rokonlátogatások, nincsenek kirándulások. Használjuk ki ezt az időt, és gondoljuk át, mire van szükségünk, mire nincs szükségünk.”

Sevaster

Kategória: Üzenet

Hozzászólás