Végveszélyben az ember

A természet egyensúlya felborult. Mi sosem vagyunk elválasztva a természettől és nem csak mi vagyunk arra befolyással, hanem az is visszahat ránk. Mi történt pontosan Ausztráliában, mitől voltak ezek a hatalmas erdőtüzek?

Sokan még most is azt mondják, hogy nincs semmi baj a természettel, mert hosszú távon mindig csak egyensúly létezik. Mindig is előfordultak rendkívüli, kiugró természeti jelenségek, de hosszú távon minden rendezi önmagát és visszaáll a rend.

Nem kizárt, hogy a koronavírus legfőbb célja is pontosan a természet rendjének visszaállítása volt, a földet hatalmas léptékben kihasználó ember globális félreállításával.

Megtette volna-e az emberiség ezt a lépést a természet érdekében? Meg tudta volna-e ezt szervezni valahogyan? A koronavírus-járvány abszolút nyertese láthatjuk, hogy maga az anyatermészet.

Nem folytathattuk tovább úgy az életvitelünket, ahogyan éltünk azelőtt, mert ahogyan a természettel bánunk, az elkülöníthetetlen szerves egység miatt pontosan úgy bánik velünk emberekkel is az élet! Ha teljesen tönkretesszük az élőhelyünket, akkor mind meghalunk, és nem fogunk tudni többet erről még beszélgetni sem!

Anita Perkins és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás