Donald Trump vs. Joe Biden – Mi az amerikai elnökválasztás tétje?

Végjátékban vagyunk. Az eddigi világkormányok számára mindig is csak a profit volt az egyetlen cél és igazság, de mostanra már egyértelmű jelei vannak annak, hogy ez nem mehet a végtelenségig. A világhatalmakat nem érdekli, hogy hány ember élete megy tönkre, ez eddig sem volt fontos, de amikor tömegek fordulnak szembe és válnak irányíthatatlanná, amikor megfékezhetetlen indulatok szabadulnak el, ott a nagyhatalmak játéka is véget ér.

Nagyon kétséges, hogy ki fogja megnyerni az amerikai elnökválasztást, és most valóban sorsdöntő, hogy kinek a kezébe kerül a hatalom. Talán először rezeg a léc a titkos háttérhatalom alatt is, és biztosan mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ne derüljön fény a háttérhatalom tevékenységeire.

És persze az is lehet, hogy teljesen mindegy, hogy ki az államok feletti hatalom bábuja, hiszen valójában úgysem ők irányítanak. Minden cirkusz egyszer véget ér és a háttérhatalom valódi, rejtett döntéshozói, irányító kilétéről is fellebben egyszer a fátyol. A taps ez esetben azonban nem garantált…

Dr. Drábik János és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás