Kommenthuszárok: Kiszabadult a palackból a rejtett, elfojtott agresszió

„Normális ember már nem kommentel sehol, mert akkor is földbe döngölik, ha azt írja, megsült a pite”.

‘Neked telik pitére?’; ‘Sütögetsz, agymosott birka, hogy abból is a háttérhatalmak lakjanak jól?’; ‘Narancsos pite, mi? A jó édes…’. Csak néhány a tipikus válaszok közül. Tény, hogy az őrület beköltözött a netre, és sajnos nem a bárányok hallgattak el, hanem a normális emberek.

A barátaim között már teljes az egyetértés, hogy normális ember nem kommentel a közösségi oldalakon, sőt, sehol, mert – idézem – “olyan mennyiségű agresszív hülye esik neked, hogy mentálisan nem éri meg.”
Akinek van egy cseppnyi józan esze, az fejvesztve menekül. Azt most hagyjuk, hogy ezen kommentelők mindegyike aranypedigrés virológus, epidemiológus, közgazdász, gyermekpszichológus, filmrendező, állatorvos, történész, dietetikus és politológus, mert ők mindenhez IS értenek.

Néhány pillanat alatt, mielőtt még felfognád, már meg is vagy bélyegezve. Totál agymosott vagy! A legszebb az, amikor ezt valaki ismeretlenül teszi. Úgy, hogy esetleg soha életedben nem is találkoztál vele, nem vitáztál vele, de ő ismer annyira, hogy egy pillanat alatt rád süti a bélyeget, agymosott vagy.

Olyan agresszívek és kitartóak, mint egy olcsó, amerikai thrillerből szalajtott sorozatgyilkos, akit ha már agyba-főbe vertek és hatszor lelöktek a lépcsőn, akkor is feláll, vérhabos szájjal, és támad, támad, támad, amíg végül rá nem zuhan a csillár.

Így megy ez kérem szépen a közösségi médiában. Ismeretlenül szidják, lenézik, pocskondiázzák, sértegetik a másikat, majd végső, mindent eldöntő érvként hozzáteszik, hogy totálisan agymosott!

Hogy mi lesz ennek a vége, fogalmam sincs. A netes közösségi oldalak közérzet-mutatója a szemünk láttára hullik alá a feneketlen mélységbe, és úgy tűnik, ezen egyelőre nem tudunk segíteni.”

Glindorph Raffai Gábor

Kommenthuszárok: Kiszabadult a palackból a rejtett, elfojtott agresszió

Üzenet | 0 Comments

Hozzászólás