Megemészthetetlen gondjaink teljesen felemésztenek minket!

Emésztőrendszeri problémáink általában arra utalnak, hogy rengeteg dolgot nem tudunk magunkban feldolgozni. És most nem kifejezetten az elfogyasztott élelmiszerekre, és egyéb egészségtelen nyalánkságokra gondolunk, hanem az életünk meg nem értett történéseire, a bennünk feledhetetlenül nyomot hagyó eseményekre, vagy éppen a minket felemésztő lelkiismeret furdalásokra, bűntudatokra, melyek nem enyhülnek, nem gyógyulnak, amik valamiért nem tudnak teljesen elmúlni.

A külvilágban most a belsőnk egyfajta kitükröződéseként a félelem ural mindent. Ez a félelem azon túlmenően, hogy nagyon megnehezíti a tisztánlátásunkat, eljutott egy olyan szintre, amit a józan ítélőképességünk már nem enged tolerálni. Ne várjuk meg azt, amikor már nem bírjuk tovább elviselni a nyomást, a pszichikai terrort, mert annak beláthatatlan és visszafordíthatatlan következményei lesznek!

Az orvosi társadalom kiemelt központi szerepet kap a mostani helyzetben, és ha valakik nagy fordulatot hozhatnának, és érdemben tehetnének valamit az emberekért, az emberek egészségéért, akkor azok ők!

Dr. Gelléri Julianna és Jakab István beszélgetése.

Hozzászólás