Jakab István: Az árnyék nem rejt semmit, minden a fényben él!

Az ember, ha már értelemmel áldotta meg a Jóisten, akkor jogosan számonkérhető és felelnie is kell tettei következményeiért. Több szempontból is nagyon különleges korszak ez a mostani, például hogy már pontosan tudjuk, hogy mit cselekszünk.

Nincs több felmentés. Ha mérlegre tesszük azt, hogy hogyan éltünk idáig és megnézzük, hogy mi mindent okoztunk a természetben, ha megvizsgáljuk, hogy hogyan bánunk, viselkedünk egymással, akkor nem túl rózsás a helyzet. Korszaktól, nemzetségtől, fajtól, stb függetlenül, rengeteg szenvedést okozunk önmagunknak, egymásnak és minden élőlénynek a bolygón. Legyünk tisztában azzal, hogy az ember addig soha nem lehet szabad, amíg első számú diktátorként uralja és pusztítja tovább saját faját és környezetét! Egy hatalmas változás kellős közepén vagyunk.

Talán még nem volt példa a történelemben arra, hogy globális szinten ennyien egyszerre egyetlen dologra koncentráljunk és fókuszáljunk! Ezt az együttes erőt akár másra is fordíthatnánk! Merre haladunk tovább? Mit fogunk tudni ebből kihozni? Sokan ébrednek, és sokan vannak olyanok is, akik nem értenek még semmit abból, hogy mi történik most a világban. Nem egy megváltó van, aki majd jön és jól megment bennünket, hanem ez alkalommal mindenki, aki már tisztán látja a dolgokat, el tud kezdeni segíteni azoknak, akik a sötétségben tapogatóznak!

Jakab István előadása a 2021-es VNTV Táborban.

Kategória: VNTV Tábor
Címkék:

Hozzászólás