Hatalomátvétel

Valóban megbízható a tömeget követni? Mi van, ha a tömeg meg van tévesztve, és olyan sokan elhittek valami hatalmas hazugságot, hogy esélyük sincs ezt észrevenni?

Mivel mindenki meg van vezetve, ezért alapban senki nem gyanakszik szándékos félrevezetésre. Szerencsés-e vajon olyan emberekre hallgatni, akik a félelemtől nem képesek tisztán látni, akik ijedtükben nem tudnak gondolkodni, akik nem tudják felfogni, nem látják át, hogy mi történik, és ezért nem is tudják, hogy mit tegyenek, merre meneküljenek? Hová vezet egy olyan sokaságra hallgatni, akik nem tudnak tiszta, józan paraszti eszű döntést hozni, mert a pánik sűrű sötét fellege eltakarja előlük a napot?

Egy megtévesztettségben lévő társadalom, egy világméreteket öltő tévedésben lévő embertömeg észre sem veszi, amikor már önmaga ellen fordul! A konformizmus ereje nagy úr, és hatalmas kényszerítő ereje van. Mire észbe kapnál, már nincs visszaút! Maga a tömeg rántja magával azokat, akik tisztán látják a dolgokat, és az irányító hatalmaknak megmozdulniuk sem kell már. Az egyedek egymást kényszerítik és lesznek közösen a tömeges tévedés áldozatai.

Ugyanilyen megtévesztők a szép és nyájas szavak is. Jönnek már a pásztorok, toboroznak most nagyon ők is és az ébredező, de a félelem elől menekülő tömeg egy kisebb része feléjük mozdul. A hangzatos mézes-mázas ígéretek pedig ismét csak elvakítanak, elringatnak és békében aludhatsz, míg véget nem ér a lét…

Nem mindegy, hogy kinek, vagy minek adod át az életed irányítását! Megszoktuk, hogy közösségben könnyebben boldogulunk, nagyobb eséllyel élünk túl bármit. Elkényelmesedtünk abban, hogy mindig megmondták nekünk, hogy mit tegyünk. Önállótlanná váltunk, már akarni sem akarunk. És ha nem tudtunk valamiben tisztán látni, megbízunk a közösség többségi véleményében, mert ha úgy teszünk, mint a többiek, akkor majd legalább nem egyedül leszünk a bajban, hanem jó sokan…

Ébredés van! Ne gondold, hogy nincs választásod! Ne gondold, hogy a mostani rossz csak a legkisebb rossz, és inkább ehhez ragaszkodsz, nehogy még rosszabb legyen! Ez csak egy alattomos hitrendszer! Ne hallgass rá! Most vedd vissza az életed felett az irányítást és ezúttal válassz valami jót, valami jobbat! Az egyetlen igazi tiszta útmutató ott él benned! Kérd és hagyd, hogy felébredjen!

Ne a következő zárást és korlátozást várd a gondolataiddal, hanem a felszabadulást és a felemelkedést vágyd tiszta szívedből!

Jakab István és Horányi Ágnes beszélgetése.

A beszélgetéshez kapcsolódó videó ajánlásunk:

Ghis – Álarcosbál Maszkara

Hozzászólás