Tóth Heidi Hesse: Csak akkor tudunk gyógyulni, ha meg tudunk újulni! | VNTV Tábor 2021

Nemcsak az élelmiszereink emészthetetlenek, hanem a gondolataink is, amiket észrevétlenül, felügyelet nélkül futtatunk. Gondolkodásunk aztán kihatással van az érzelmeinkre és meghatározza a cselekedeteinket. Életmódunk megbetegít bennünket, amelyre testünk elváltozási tüneteket, működési rendellenésségeket produkál. Állapotunkkal pedig tovább mérgezzük az egész környezetünket. Olyanná válunk, mint a rohadt alma a kosárban.

Nézzük meg a gyermekeket, akik még tisztán, ösztönszerűen működnek. Tanulhatnánk tőlük, ahelyett, hogy a szüleinktől, nagyszüleinktől, tanárainktól és a környezetünkből hozott eltorzult minták alapján élünk, amiktől nem tudunk tisztán látni, egészségesen élni. Folyamatosan újrafuttatjuk a múlt történéseit, miközben nem engedjük meg a megújulást, a fejlődést és az újjászületést. Mintha egy fa egyszer csak úgy döntene, hogy innentől kezdve örökre megtartja az összes levelét és gyümölcsét, és mindig emellé hozza majd az újakat.

Mi most a legfontosabb? Az, hogy a fókusz mindig az egészségen, a gyógyultságon legyen! Lássunk tisztán mindenben, amiben csak lehet, mert láthatjuk, hogy a túl sok tudás, és még a legjobb szándékú segítségnyújtás is sok esetben éppen az ellenkező hatást érheti el!

Mindannyian tanuljuk a teremtést. Legyünk békés türelemmel és forduljunk mindig szeretettel, alázattal, tisztelettel egymás felé!

Tóth Heidi Hesse előadása a 6. VNTV Tudatosság Táborban.

Hozzászólás