Életvédő praktikák

Amikor az életünket veszélyeztető körülmények állnak fenn, akkor azonnal automatikusan és ösztönösen bekapcsolnak bennünk őseink túlélési, illetve halálozáshoz vezető emlékei, és azok körülményei. Életünket ezek a több generációkon keresztül átívelő, a tudattalanunkba bevésődött mintázatok akarják megmenteni és az élettartamunkat megnövelni.

A válsághelyzet miatt mindenki igyekszik valahogyan védeni az életét. Ösztönösen túlélő üzemmódba kapcsoltunk és ezért az életvédő mechanizmusaink, örökölt és tanult mintázataink jelentősen felerősödtek. Ha megértjük, hogy miért döntünk egy ilyen válsághelyzetben így, vagy úgy, akkor saját magunk megértésén túl embertársaink – akár teljesen más irányú döntéseit is -szeretetteljes elfogadással tudjuk kezelni.

Mi minden tud most megváltozni bennünk? Érdemes-e az életünket a tudattalanunkra bízni, vagy érdemes ezek alól a mintázatok alól felszabadulni és tudatosan átvenni az irányítást? Hogyan tudjuk uralni, esetleg felülírni a tudattalanunkban lévő, ősidők óta magunkban hordozott, örökölt programokat? Mi mindenre ad lehetőséget önmagunkkal kapcsolatban egy ilyen válsághelyzet?

Szollár Szilvia és Horányi Ágnes beszélgetése.

Weboldal: www.eletveszelyelemzes.hu
Email: eletveszelyelemzes@gmail.com
Facebook: Életveszély-elemzés mint önismeret

Hozzászólás