A szeretet életbe vágó emberi szükséglet!

Sokan csalódtak már Istenben. Istenben, mint szeretetben. A Biblia szerint aki meglátja Istent, az meghal. Aki Isten fiaként a szeretetről tanít, a példa látszata szerint az is meghal. Miféle hatalmas erő bennünk az, ami ilyen valóságosan el tudja utasítani, el tudja fátyolozni előlünk Isten kilétét és szeretetét?

Mi okozhatja azt, hogy félünk a szeretettől? Mi miatt tartjuk inkább a szeretetet biztonságos távolságban magunktól? Miért erősíti fel oly sokakban a Karácsony, a szeretet ünnepe a szorongást, és miért olyan fájó ilyenkor a magány?

Karácsony ünnepe a szeretet nagy megrendezett színpadává vált. Csiribiri a díszlet, terülj-terülj asztalkám van, ajándékok mindenfele. Mindannyian számot adunk ilyenkor a szeretetünkről, így, vagy úgy. Mi minden írhatja felül a szeretetbe vetett hitünket, szennyezi be, mérgezi meg a szeretetteljességünket, miközben mindannyian a szeretetre vágyunk, és úgy érezzük, hogy annak ellenére, hogy érezzük, hogy ott legbelül mindent és mindenkit a szeretet és a jóság vezérel, mégsem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt szeretnénk?

Szollár Szilvia és Horányi Ágnes beszélgetése.

Hozzászólás