Kapta Ibolya: Választás vagy kényszer?

Egy lélek két testben – teljesség az egyben. „A szerelmesek nem egyszerre találkoznak valahol. Ők mindvégig egymásban élnek.” Rumi

Már csak egy társ hiányzik ahhoz, hogy végre teljessé váljon az életem!” – hangzik el ez a mondat nap, mint nap sok ember szájából. Mégis kapcsolataink által alkotott közösségeink, családok tömege áll szakadék szélén, krízisben, mert a világ felborulni látszik. A teljesség sok esetben nem jön létre a kapcsolatokban, melyek legtöbbször pusztán további problémák elindítói. Honnan jön az elképzelés, miszerint a teljesség csak egy társas kapcsolatban érhető el? Vajon milyen módon ágyazódnak bele képzeletvilágunkba meséink, melyek az „és éltek boldogan, amíg meg nem haltak” szellemében tárnak elénk szerelmi történeteket?

Tagadhatatlan, az ember társas lény és vágyik arra, hogy megtalálja párját. Na, de hol van Ő, hogyan ismerjük fel valódi párunkat a vonzalmak, szenvedélyek és eltorzult kapcsolati minták labirintusában?

Mit jelent a teljesség, miben és hogyan segítenek különféle kapcsolataink ennek megértésében? Magány vagy egyedüllét – választás vagy kényszer? Önmagunk megismerése az alapfeltétele annak, hogy felismerjük és megismerjük a teljességet, ami végül a kiegyensúlyozott kapcsolat lehetőségét is megteremtheti – ha ez az utunk. Tegyük meg a dolgunkat, a többit pedig bízzuk egész nyugodtan a világegyetemre.

Kategória: Előadások

Hozzászólás