Mi a hozadéka a devizahitelt elszenvedő embereknek?

A hozadéka nem több és nem kevesebb, mint az, hogy a mostani tudatosságunkkal már nem lehet betolni bennünket ezekbe a kiszolgáltatottságokba, ezekbe a feltételekbe.

Reméljük, hogy a mostani tudatosságunk elég ahhoz, hogy valamilyen módon kikecmeregjünk ebből, és hogy tízezer ember megmozdulása már elég nagy gombócot fog jelenteni és megáll a gépezet torkában. Reméljük, hogy ez elég nagy falat lesz ahhoz, hogy a dolgok ne mehessenek így tovább. Figyelembe kell vennünk, hogy mindezt addig teszik velünk, amíg hagyjuk. Csak mi vagyunk azok, akik képesek vagyunk megállítani. Legyen elég a jelenlegi tapasztalat ahhoz, hogy ne tudjanak átverni, becsapni bennünket. Éberség, tudatosság.

Kérdezzék meg maguktól a devizahitelesek, hogy amikor felvették a devizahitelt, akkor  hány banki alkalmazott kérdezte meg tőlük, hogy kérnek-e árfolyam-kockázati biztosítást, hiszen volt ilyenre lehetőség. Vajon miért nem tájékoztatták az ügyfeleket erről, amikor a másik oldalról a bankok ezt maguknak megkötötték?

Nem jön a megmentő. Mindenkinek magának kell megmozdulnia és a saját ügyeiben megtenni az első lépést. Fel kell állni az adósság terhétől megroskadt karosszékből és ahogy a gyermek megtanul járni, el kell kezdeni lépésről-lépésre kijönni belőle. Én leszek a megmentő saját igaz pörömnél.

Falus Zsolt Ferenc – Jakab István

Hozzászólás