Hová tűnt a világ aranya?

Hol a világ aranya? Ha jól körülnézünk a jelenlegi világunkban, akkor azt látjuk hogy a pénznyomdagépek éjjel nappal mennek, és ha azt is megnézzük, hogy milyen fedezet van mögöttük, akkor kiderül, hogy másfél százaléknyi aranyfedezet sincs a kibocsátott pénzek mögött.

Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy a világ aranykészlete folyamatosan eltűnik. Egy-egy ország, mint például Líbia, odaadja Amerikának az aranyát megőrzésre és amikor Kadhafi visszakéri az aranyát, 22 tonna aranynak nyoma vész. Most a németek vannak hasonló cipőben, a hollandok vannak hasonló cipőben. Hová lett a világ aranya?

Amikor az aranyról beszélünk, igazából nem a probléma gyökerét találtuk meg, hanem jelenlegi világunkkal kell foglalkozni, aminek egyik fő állomáspontja most Európához érkezett. Kinek jó ez az őrült menekültáradat? Kinek jó az, ha a nemzetállamokat lebontjuk? Honnan van ez a rengeteg elhagyatott gyermek Európa útjain? Azok az emberek, akik idáig elhozták őket, most miért teszik le őket, miért hagyják őket ott a pályaudvaron? Milyen erkölcsi rend ez? Hol az emberség ebben az egész történetben?

Alibi gyerekeket szedünk össze a romok között, hogy ne legyünk feltűnőek, mint erős férfiak, akik több ezer kilométeren át vonszolják az árva gyerekeket, aztán mint egy fölösleges tárgyat elhagyják őket a pályaudvarokon, mint azt a rengeteg szemetet, amit hoztak magukkal. Tehát az embert figyeljük meg! Hol az arany az emberben? Hol vannak az értékeink? Emberiség, hova igyekszel? Ez nem az az út, ami a kánaánba vezet! Ébresztő!

Drábik János – Jakab István

Hozzászólás