Használjuk a baktériumok tudását

A táplálékok erjesztése egyidős az emberi civilizációval. Az első fermentált étel, amivel az ember kapcsolatba került, az a mézbor volt, ugyanis a méhek által egy odvas fa üregében hagyott mézre hulló esőcseppek azt megerjesztették, és ezzel találkozott ősünk. Első látásra megijedt a buborékoktól, de kíváncsisága erősebb volt, és megkóstolta az italt. Azonnal az isteni szellem adományának tekintette, hiszen az erjesztett ital alkoholtartalma addig soha nem tapasztalt tudatállapotot hozott részére. A sumérok ötezer éve írták le első sörreceptjeiket.

Az erjesztés folyamán a tápanyagok teljes egészében átalakulnak a baktériumok közreműködése nyomán. Most már talán megérti a kedves olvasó, hogy miért tartottuk fontosnak a szimbiogenézis alaptételeit ismertetni. Az erjesztés mérgeket is eltávolít az élelmiszerekből, erre jó példa a kasszava nevű gumós növény, amely az amerikai kontinens trópusi részeiről ered, és mára mindennapi élelemmé vált Afrika és Ázsia országaiban. A növény magas cián tartalmú, mérgező, ugyanakkor az erjesztést követően eltűnik a cián, így a kasszava ehető és tápláló lesz. A cián egy sarkalatos kérdés több spirituális beavatás kapcsán, amikor is a mestervizsgán ciánt fogyasztatnak a vizsgázókkal. Ha elfogadjuk tényként, hogy a fermentáció át tudja alakítani az élelmiszerek összetevőit, akkor miért gondolnánk azt, hogy megfelelő mentális állapotban, a megfelelő baktériumok segítségével az emberi test nem lenne képes ugyanerre?

Még egy érv a vegetáriánusoknak: A húsmentes táplálkozás nélkülözi a B12 vitamin bevitelét, ugyanakkor egyre több mérés támasztja alá, hogy a fermentációval képesek vagyunk B12 vitamint előállítani. Az erjesztés új tápanyagokat is létrehoz, pl. B –vitaminokat, beleértve a riboflavinokat, niacint, triamint és a biotint, és az előbb említett B12 vitamint.

A fermentáció, mint ételeink előemésztésének eszköze

Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered  – Hippokratész

A fermentációról tud világunk, ugyanakkor a hosszas eltarthatóság érdekében szinte minden esetben pasztörizálják az erjesztett ételeket, ami viszont elpusztítja a hasznos baktériumokat. A fentiekből kitűnik, hogy a bennünket támogató baktériumok életterének fenntartása létérdekünk. Minden kultúra fogyaszt erjesztett gabonakását, szóját (miso) erjesztett tejtermékeket, italokat.

Korunk nagy problémája a glutén érzékenység, amely könnyen orvosolható a kovászolási technológia felhasználásával. A megfelelő technológia betartásával az így készült kenyérben már nem mutatható ki a glutén, hiszen a szorgos baktériumaink a számunkra nehezen emészthető fehérjéket könnyen feldolgozható aminosavakra bontják le. Az élőkultúrás étkeinkben természetes módon fordulnak elő a SOD (szuperoxid dizmutáz), a glutation és a béta glukánok, amelyek a szervezet antioxidáns státuszát, tehát fiatalságunk fenntartását biztosítják.

A lehetőségek óriásiak. Képzeljük csak el, hogy a ciánt tartalmazó kasszava a fermentáció után teljes értékű táplálékká alakul át. Hány belsőleg tiltott gyógynövényünk válhat fogyaszthatóvá megfelelő fermentációt követően? Orosz kutatók a vérehulló fecskefűvel végeztek hasonló kísérletet, amit köztudottan tilos belsőleg használni, ugyanakkor a fermentációt követően gyógyíthatatlan betegségek gyógyírjává változott. Azt mondtuk, hogy a XXI. Század a gyógyító gombák évszázada lesz, de most bátran kijelentjük, hogy a TTT segítségével a csodálatos, okos, szeretetenergiára hangolható baktériumok évszázada lesz.

Zárógondolatként azon tűnődjünk el, hogy azoknak a csodálatos átalakulásoknak, amelyeket mentális úton, meditációval, energiakezeléseket követően hozunk létre a szervezetünkben, milyen úton-módon jönnek létre? Egy kicsit gondolkozzunk el azon, hogy a szeretetteljes kommunikációnkra, a szeretet nyelvére hangolt „albérlőink” bármire képesek értünk, akkor máris megértjük azt a mechanizmust, amely alapján a Teremtő is képes volt létrehozni és fenntartani az életet.

Ez óriási kihívás, hiszen napról-napra újabb irritációk érik a szervezetünket. A gyors alkalmazkodás a túlélés alapszabálya. Ezt a képességünket a minket szolgáló baktériumok révén vagyunk képesek fenntartani. Így éljük túl a mérgezett ételeket, az oltások és a gyógyszerek mellékhatásait.

Azt is el kell mondanunk, hogy amikor a gondolat, a kimondott szó gyűlölködő, haragvó, alacsony rezgésszintű, akkor ezek a vibrációk ugyanúgy megtalálják és éltetik azokat a haragvó, mérgező mikrobákat, gombákat, amelyek ezekre az érzelemállapotainkra jellemzőek.

Jakab István
Egészség- be-fektető

TTT- A Teremtés Tudatos Táplálkozás titkai II.

Cikkek | 1 Comment

Hozzászólás