Az európai nőket jönnek leigázni az iszlám férfiak?

Tudtad, hogy az iszlám szó azt jelenti szeretet? Az iszlám áradat rendkívül szélsőséges érzéseket vált ki az emberekből. A fejlődésben megrekedt muszlin társadalom a változás, a változtatni akarás útjára lépett.

Talán ott ütnek tanyát, ahol a fejlődés szintén megállt, vagy régóta stagnál, hogy ott is megmozgassanak valamit.  A változás ott fáj a legjobban, ahol a legnagyobb szükség van rá. Nekünk pedig már nem csak a bevándorlókkal van bajunk, hanem a saját népünkkel is. Az emberiség megint kapja a leckét, hogy meg tudjuk-e végre a másikban látni az „embert”, az előítéletektől mentes embert?  Most megint számot adhatunk arról, hogy csak beszélünk a szeretet mindent elsöprő erejéről, vagy éljük-e, cselekedjük-e, amikor valóban szükség van rá.

Megint megmérettetünk és egyelőre úgy tűnik ismét a félelem, a gyűlölet, a szeretetlenség győzedelmeskedik bennünk.  Barbárkodtunk már eleget, igáztunk már le népeket és voltunk már mi is leigázva nem egyszer. Válasszunk most végre mást. Tegyünk másképp. Az iszlám szó azt jelenti szeretet. Ebben van az egyetlen közös pont köztük és köztünk.

Horányi Ágnes – Jakab István

Hozzászólás